Під нову хвилю мобілізації потраплять танкісти, артилеристи та оператори ПЗРК, – Генштаб

15:28 11 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Представник Генерального штабу Збройних Сил України, генерал-майор Олександр Размазнін, пояснив у четвер: «Ми будемо, мабуть, проводити чергову часткову мобілізацію, якщо буде рішення керівництва нашої держави, це не рішення військових».

Представник Генерального штабу Збройних сил України, генерал-майор Олександр Размазнін поінформував про те, хто може потрапити під чергову хвилю часткової мобілізації. Як передає кореспондент агенції УНІАН, про це він повідомив сьогодні, 11 грудня, журналістам.

Відповідаючи на запитання, які спеціальності наразі потрібні армії і хто потрапить під хвилю чергової часткової мобілізації, він зазначив, що «потрібні танкісти, артилеристи, оператори усіх систем, які у нас існують в усіх напрямках, ті, хто володіє ПЗРК, протитанковими комплексами». «Ми не тільки будемо брати уже готовими, ми будемо навчати їх у навчальних центрах, тому зараз відроджується ціла система навчальних центрів, яка підготує фахівців на техніку, яку ми відновлюємо», – додав Размазнін.  

«Ми зараз створимо резерв, щоб він був достатній і ми могли в потрібний момент виконати завдання по встановленню статус-кво. Ми будемо, мабуть, проводити (чергову часткову мобілізацію. – УНІАН), якщо буде рішення керівництва нашої держави, це не рішення військових», – зауважив Размазнін, додавши, що «ми зараз готуємо свої пропозиції щодо кількісного складу».

Як повідомляв УНІАН, 6 грудня міністр оборони Степан Полторак висловив думку, що в Україні необхідно проводити наступну хвилю часткової мобілізації.

«Мобілізація потрібна, тому що потрібно міняти хлопців, які вже півроку знаходяться на фронті. Вона потрібна, але її необхідно проводити з урахуванням тих прорахунків, які були допущені до цього», – сказав Полторак. При цьому міністр наголосив, що про загальну мобілізацію говорити зарано.

Про це повідомляється в четвер на сайті інформаційної агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів