Під Львівською міською радою водночас протестували 10 пікетів (відео)

14:15 31 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

У четвер під стіни Ратуші прийшло щонайменше 150 людей.


Відео: tvzikua

Від часу минулої сесії міської ради градус незадоволення громадськості підвищився, і на цей раз під стінами ратуші відбулось уже 10 пікетів. Традиційно під стіни мерії прийшли стоматологи, підприємці з ринків «Санта-Барбара», «Привокзальний» і «Торпедо». Також на арені з’явились «нові гравці» – мешканці спальних районів, які виступають проти незаконних, на їхню думку, забудов, а також безквартирні афганці.

Підприємці з ринку «Санта-Барбара» 

Сьогодні, 31 липня, під стіни Львівської міської ради прийшло щонайменше 150 людей, які вимагали від міської влади не бути байдужими до їхніх проблем. Підприємці з ринку «Санта-Барбара» зібрались на пікет уже вп’яте.

Вимоги лишились незмінними: торговці вимагають під ринок ділянку на вул. Скрипника. Вони зазначають, що мерія шукає для них ділянки, однак підприємці ними незадоволені.

«Ми хочемо зберегти свої робочі місця!», – вигукували підприємці під мерією.

Підприємці з ринку «Санта-Барбара» – не єдині незадоволені сихівчани. Торговці з СК «Сихівська фортеця» пікетували сьогодні міську раду через те, що мер міста Андрій Садовий наклав вето на ухвалу, яку депутати підтримали на минулій сесії 10 липня.

В ухвалі йшлось, зокрема, про погодження СК «Сихівська фортеця» місця розташування земельної ділянки на вул. Сихівській, 12-14. За словами підприємців, «Садовий там бачить клумбу, а не робочі місця», тому баталії з міською владою тривають уже 7 років.

Не вперше вже прийшли й підприємці з ринків «Привокзальний» та «Торпедо». Вимоги їхні не змінились: торговці вимагають зупинити побори зі сторони адміністрації.

За свої професійні права боролись також і стоматологи, які, як і сихівські підприємці, прийшли з пікетом до мерії не вперше. Вони виступають проти переведення поліклінік на госпрозрахунок.

«Більше, ніж 20 років держава разом із лікарями витягувала цю галузь. Левову частку витрат брали на себе лікарі – на стерилізацію інструментів, на санітарні засоби та обладнання кабінетів. Якщо заберуть фінансування, ми не зможемо утримувати це на своїх плечах», – розповіла лікар-стоматолог Світлана Таран.

Пікетували міську раду і зоозахисники. Вони зазначили, що питання, яке стосується захисту тварин, сьогодні внесене до порядку денного і зоозахисники стоять під мерією, аби нагадати міській раді про важливість вирішення цього питання.

Зоозахисники закликали громаду та мерію гуманно ставитись до тварин та припинити жорстоке ставлення до них

«Основна мета нашої ухвали – це зупинити жорстокість до вуличних котів, а також досягнути дотримання санітарних та соціальних норм, вирішити проблему нерегульованої стерилізації, вакцинації. Ми говоримо про початок створення інституту опікунства», – зазначив автор ухвали Юрій Микитюк.

Проти незаконного будівництва сьогодні виступило аж три різні групи мешканців. На їх думку, новобудови, які зводять на вул. Сахарова, вул. Карманського та вул. Повітряній, незаконні.

Зокрема, жителі Левандівки обурені вчорашньою заявою міської ради про те, що будівництво багатоповерхівки на вул. Повітряній визнано законним. Вони переконують: ніяких громадських слухань вчора не було і вони не бачили документів права власності на споруду та оренду земельної ділянки на вул.Повітряній, 16.

Окрім того, близько 15-ти активістів «Правого сектору» прийшли підтримати мешканців вул. Дністровської, де на їх думку, ТОВ «Доля» незаконно орендує приміщення дитячого садочку. «Діти лишились без дитячого садка до 2022 року, адже ТОВ «Доля» нещодавно виграла суд, рішенням якого підприємству подовжено оренду цього приміщення», – розповів активіст «Правого сектору» Юрій Кузьма.

Мешканці вул. Дністровської виступили проти оренди приміщення дитячого садочка ТОВ «Доля»

Сьогоднішні пікети під міськрадою є продовженням попередніх акцій протесту. Вперше прийшли під ратушу тільки афганці.

Під сесійною залою львівської мерії вони вимагали виділити і затвердити їм земельну ділянку для будівництва багатоквартирного будинку на вул. Щурата – вул.Дж.Ленона. За словами ветеранів, раніше в Україні діяло кілька державних програм забезпечення житлом, тому щороку львівським ветеранам виділяли від двох до п’яти квартир. У 2014 році усі програми призупинені на невідомий термін.

Інтернет-видання «Zaxid.net» повідомляє про це сьогодні, 31 липня, в публікації «Бунт мас. Під Львівською міською радою відбулось одразу 10 пікетів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів