Під Львівською міськрадою відбулася акція протесту «У садочок – без грошей» (відео)

16:10 25 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Молоді матері та їхні діти вимагали а середу прозорості при зарахуванні до дошкільних установ.


Відео: Західна інформацінй корпорація

Західна інформацінй корпорація розповідає сьогодні, 25 червняя, в повідомленні «Львів’янки вимагали від міської влади прозорості при зарахуванні до садків (відео)»:

«Молоді мами разом із дітками вимагали від влади Львова прозорості при зарахуванні до садків

Сьогодні, 25 червня, близько двох десятків молодих мам разом із своїми чадами пікетували Львівську міську раду. Вони вимагали вдосконалень заради усунення корупції у процесі зарахування дітей у дошкільні навчальні заклади міста.

Акція протесту проходила під гаслом «У садочок – без грошей». Її учасниці висловлювали претензії до недосконалості електронної черги у садках, яка мала би стати запорукою чесності процесу формування груп у ДНЗ, а насправді механізм дії в Інтернет-чергах є далеким від абсолютної прозорості і справедливості. 

«В електронному списку ми були перші, а коли прийшли у садочок, завідувачка сказала, що місця для моєї дитини немає», – розповіла репортерові телеканалу ZIK Оксані Маруняк мешканка Винник, мати трьох дітей Марія Панчук.

«Щоби потрапити у садочок у 2017 році, ми реєструвались вже тепер. Але кажуть, що можна «домовитись». Проте, ми таким не зацікавились. Будемо шукати якийсь інший вихід, але хабара платити не будемо», – заявила мешканка мікрорайону Сихів пані Ольга, яка прийшла на пікет до Ратуші з немовлям.

До учасниць акції протесту вийшла начальник управління освіти Львівської міської ради Галина Слічна. Насамперед вона пояснила, що проблеми із зарахуванням діток до дитсадків у Львові є наслідком браку вільних місць в ДНЗ.

«Брак місця – основна наша проблема. У 90-х чимало садочків у Львові приватизували, або передали в оренду. Зараз ми намагаємось зробити все можливе, щоб відновити їхню роботу. Цього року ми плануємо створити 18 додаткових груп, до яких зарахуємо ще півтисячі діток», – розповіла Г. Слічна».  

Стосовно недосконалості електронної реєстрації, на яку скаржаться батьки, Галина Слічна сказала таке: «Електронна реєстрація не дає гарантії на зарахування. У системі є чимало нюансів, тому списки змінюються. Багато труднощів із списками виникає через недбалість самих батьків, які або реєструються кілька разів, або вводять неточні дані».

Начальник управління освіти Львівської міської ради звернулася до учасниць пікету, щоби про всі випадки вимагання хабарів у дошкільних навчальних закладах Львова мешканці міста інформували її особисто. На закінчення акції малюки – учасники пікету – біля входу до Ратуші розгорнули плакати «Хочу в садочок», «Ми за співпрацю з містом» та «Справедливий вступ в садочок».

Як інформував «Щоденний Львів», в електронній черзі в садочки Львова – 16,5 тисячі дітей, однак реально влаштувати цього року в дошкільні установи місто зможе лише 5 тисяч, відтак управління освіти Львівської міськради планує відкрити 18 додаткових груп у дитсадках – передусім у приміщеннях, вивільнених від оренди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів