Під кабінетом міського голови Львова оселилася родина (доповнено відеосюжетами)

10:25 25 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Після того, як її ледь не убило стелею у власній квартирі, в мерії обіцяли вирішення проблеми, на котре постраждалі чекають уже рік.


Відео: 5 канал

Під кабінетом міського голови Львова оселилась сім'я з малою дитиною. Півтора року, як у їхньому помешканні, в одній із двох кімнат, обвалилася стеля – разом із дерев'яними балками перекриття. Сусідка, яка винна в обвалі, живе за кордоном, тож у мерії обіцяли вирішити це питання, але обіцянки не виконали. 

Родина Косачів із двома дітьми тулиться в одній кімнаті уже півтора року, бо у другій спальні – діра у стелі. Двічі сусідка з горішнього поверху їх затоплювала. А одного дня разом із стелею упали дерев'яні балки перекриття.

За словами господаря – Михайла Косача, винуватиця затоплень зараз мешкає за кордоном і повертатися не планує. І хоч обидві квартири приватизовані – перекриття будинку на балансі міста.

У Михайла ні грошей, щоб самотужки його ремонтувати, ані мужності. Чоловік не готовий взяти на себе відповідальність, якщо раптом під час ремонту завалиться півбудинку. Від чиновників допомоги чекає уже рік.

«Пан Садовий конкретно обіцяли і давали доручення голові галицької райадміністрації до кінця року закрити це питання, і два шляхи намітив: знайти спонсора, який би зробив, а другий шлях – за кошти міста, але стягнути кошти з винуватця через суд», – розповів власник постраждалої квартири.

За тиждень до нового року пан Михайло з родиною вирішив переселитися у кабінет міського голови. З ковдрою, подушкою і дитячими речами у приймальні керівника міста родину не чекали, тому довго з'ясовували, чому прийшли.

За кілька хвилин з'явилися керівники міста і району. За їхніми словами, є рішення суду про стягнення з винуватиці повної вартості ремонту, утім, виконавча служба чомусь досі цього не зробила. 

«Ми просто будемо вимушені, якщо вони це рішення суду не виконають, виставляти цю квартиру на продаж, тому що інших варіантів по закону нема, в юридичній частині робота виконана», – повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Міський голова пообіцяв Косачам, що до Великодня їхнє помешкання відремонтують. У мерії сподіваються, що знайдуться спонсори, які полагодять перекриття.

Про це повідомляє «ТСН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів