Наступна мобілізація збере 30 тисяч призовників

14:30 11 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: EPA/URG

У міністерстві оборони повідомили журналісту, що рішення про проведення сьомої хвилі часткової мобілізації прийматимуть у квітні, виходячи з чисельності контрактників, яких на той час вдасться залучити на службу.

Джерело в кадрових органах Міністерства оборони повідомило журналісту інтернет-видання «Апостроф» нові подробиці сьомої хвилі часткової мобілізації. За його інформацією, рішення про її проведення буде прийматися в квітні, виходячи з чисельності контрактників, яких на той час вдасться залучити на службу.

За прогнозами Міноборони, до початку квітня ця чисельність складе приблизно 10 тисяч осіб, а відтак мобілізації підлягатимуть ще приблизно 30 тисяч військовозобов'язаних. Вони повинні будуть замінити приблизно 40 тисяч осіб, призваних у рамках четвертої хвилі мобілізації, яка пройшла в січні-квітні минулого року. У військовому відомстві, втім, не виключають, що обстановка на фронті не зажадає такої кількості мобілізованих.

Як повідомив журналісту «Апострофа» його співрозмовник , який працює в кадровій службі Міноборони, наприкінці березня військове відомство почне вивчати ефективність програми зі залучення контрактників до лав Збройних Сил. На підставі отриманої інформації буде прийнято рішення про те, скільки військовозобов'язаних необхідно закликати.

Наприкінці лютого міністр оборони Степан Полторак не виключив, що армії знадобиться не більше 10-12 тисяч мобілізованих, а ще раніше начальник Генштабу Віктор Муженко спрогнозував, що демобілізація, призваних у рамках четвертої хвилі, відбудеться наприкінці березня – на початку квітня.

За інформацією представника Міноборони, зараз вдалося залучити на службу приблизно дев’ять тисяч контрактників. «Не виключаю, що до кінця березня їх буде 10 тисяч, тому що на розгляді зараз є документи ще приблизно 500 осіб», – повідомив співрозмовник «Апострофа».

За його словами, в такій ситуації постає питання, де набрати ще 30 тисяч, проте в Міноборони не виключають, що військово-політична обстановка не зажадає такої кількості мобілізованих, і кажуть про потребу 15-20 тисяч призовників.

При цьому далеко не всі мобілізовані будуть спрямовані в зону АТО. «Потрібно підтримувати життєдіяльність військових частин, які є в інших районах країни», – пояснили в Міноборони.

А ось контрактників набирають якраз для служби на Донбасі, саме тому військові звертають найпильнішу увагу на їхню підготовку. Джерело у військовому відомстві пояснило:

«Нам потрібні професіонали, а не «аватари», які відбувають номер, щоб з них одразу можна було зібрати підрозділ і відправити в бій. Особливим попитом користуються представники бойових професій – десантники, мотострільці, механіки-водії, артилеристи, які вміють стріляти.

Ведеться також робота з бійцями з четвертої хвилі, щоб укласти з ними додаткові контракти на продовження служби. Багато з них ще вагаються, але багато хто не проти залишитися, побачивши те, скільки вони отримували торік і скільки отримують тепер».

Грошове утримання військовослужбовців-контрактників у 2016 році підвищено, в середньому, майже втричі. Воно становить зараз щонайменше сім тисяч гривень.

«На вивчення ефективності програми залучення контрактників піде приблизно три тижні. З цієї причини заклик військовозобов'язаних у рамках сьомої хвилі часткової мобілізації може початися приблизно в середині квітня», – вважає джерело в Міноборони.

Про це повідомили сьогодні, 11 березня, в інтернет-виданні «Апостроф».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів