У Львові під балконом будинку на Кульпарківській натрапили на речовину, подібну на порох

19:00 31 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Про це повідомляють у четвер прес-служба міськради й відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

Як повідомила в четвер «Щоденному Львову» прес-служба міської ради, сьогодні, 31 липня, о 12.28 від оператора Гарячої лінії міста до управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради надійшла інформація про те, що під балконом 1-го поверху будинку на вулиці Кульпарківська,128 лежить пакет, перемотаний скотчем, ззовні схожий на вибухонебезпечний предмет. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста, згідно з «Планом дій …», у складі 36 осіб та дев’яти одиниць техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону, в безпечний район було виведено 30 мешканців. Працівники вибухово-технічного відділу НДЕКЦ ГУ МВС України у Львівській області за допомогою рентгенівського приладу разом з кінологом провели обстеження пакету й встановили, що в ньому знаходиться речовина, подібна на порох. 

Виявлений пакет вилучила слідча оперативна група Залізничного РВ ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області для знешкодження за встановленим порядком.

Натомість відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС повідомив із цього ж приводу таке:

«У Львові, о 12.15 годині до правоохоронців надійшла інформація від мешканців будинку, що знаходиться на вулиці Кульпарківська, 128 про те, що вони біля під’їзду будинку виявили підозрілу коробку у якій може знаходитися вибухівка. Наразі проводяться усі необхідні заходи з метою знешкодження предмету.

На місці події працювали представники слідчо-оперативної групи міліції, вибухотехніки та експерти НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області, а також представники інших служб.

«Мешканці будинку були евакуйовані. Також були евакуйовані автомобілі, які знаходилися біля будинку. Спеціалісти вилучили цей предмет і вивезли його на полігон, де проводяться необхідні з ним, відповідно до інструкції, процедури, де він буде підірваний і після того ми дізнаємося, що там було всередині», – розповів перший заступник начальника ГУМВС України у Львівській області – начальник слідчого управління полковник міліції СергійВучкан.

Шановні громадяни! У разі виявлення таких предметів – негайно телефонуйте на «102». Ні в якому разі не підходьте до нього ближче ніж на десять метрів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів