Перший храм у Львові облаштують підіймачем до входу

11:45 27 вересня 2024 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет погодив рішення про придбання та влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до входу храму.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні виконавчий комітет погодив рішення про надання функцій замовника ЛКП «Львівсвітло» на придбання та влаштування засобів безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до будівлі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла на вул. Театральній, 11.

«Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла — це знаковий історичний храм нашого міста, з якого зараз хоронять наших полеглих захисників. Відтак важливо створити умови для забезпечення доступності вхідної групи цього храму.

Є звернення з цього приводу настоятеля Гарнізонного храму, є бачення управління охорони історичного середовища як це правильно зробити. Відтак Гарнізонний храм може стати, напевно, першим храмом у Львові, у якому облаштують підіймач до входу», - відзначили у ЛКП «Львівсвітло».

Облаштування підіймального механізму до бічних дверей храму — з правого боку здійснюватимуть без конструктивних змін щодо фасаду пам’ятки культурної спадщини. Після виконання всіх робіт підіймач безоплатно передадуть храму.

Нагадаємо, у Львові діє «Програма забезпечення доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю у кріслах колісних та осіб з інвалідністю з порушенням зору І групи». Завдяки програмі у місті вже облаштовано 60 підіймачів і виготовлено проєктну документацію на облаштування цього року ще на 10

 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів