Перевищення вмісту хлору в повітрі до 10 разів. Наслідки атаки рф на Тернопіль

13:52 20 серпня 2024 р.

Фото до новини

На Тернопільщині виявили перевищення вмісту хлору в повітрі через пожежу на промисловому об'єкті внаслідок атаки РФ.

Про це повідомила генеральна директорка ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Чайчук під час брифінгу в ОВА, пише DailyLviv.com.

"При нормі 0,1 міліграма на метр кубічний є перевищення від 0,4 до 1,01. Від 4 до 10 разів у атмосферному повітрі. Радимо тернополянам обмежити тривале перебування на свіжому повітрі. Обмежити доступ атмосферного повітря у закриті приміщення. Якщо є можливість, застосовувати рекуператор. Вікна і двері завісити вологими простирадлами, щоб хлор, який є в атмосферному повітрі, зв'язувався з водою і не потрапляв у приміщення. Також закликають обмежити перебування на водних об'єктах", - зазначила Чайчук.

Читайте також: БпЛА влучив у промоб'єкт на заході України. Для ліквідації наслідків прибули пожежні поїзди з Тернополя та Львова

Працівникам дошкільних закладів рекомендують, щоб діти перебували у приміщеннях закладів. Батькам рекомендували за можливості забирати дітей з дитсадків і залишати вдома до особливих рекомендацій.

Читайте також: Центр контролю повідомив про рівень шкідливих речовин у повітрі після атаки на Тернопіль

Нагадаємо, 20 серпня вночі під час повітряної тривоги на Тернопільщині армія РФ завдала удару по промисловому об’єкту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів