Перевізник обслуговує 12 маршрутів на Львівщині на несправних автобусах, якими кермують неперевірені водії

16:12 18 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Під час перевірки автотранспортного підприємства склали протоколи за порушення автотранспортного законодавства.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Під час перевірки автотранспортного підприємства склали 2 протоколи за порушення автотранспортного законодавства.

Працівники управління транспорту департаменту дорожнього господарства спільно з працівниками відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Львівській області перевірили дотримання вимог автотранспортного законодавства під час випуску автобусів на лінію.

В ході перевірки зафіксували неналежний технічний стан одного з автобусів. Крім цього, виявили водія, який не пройшов щозмінного передрейсового медичного огляду та передрейсового контролю технічного стану транспортного засобу.

Відповідно до укладених договорів з Львівською ОВА,  перевізник ПП «АТП-Завада» обслуговує 12 міжміських автобусних маршрутів шістнадцятьма транспортними засобами. 

«Водії автотранспортних підприємств зобов’язані проходити щоденний огляд лікаря перед виїздом з підприємства. Автобус повинен перевіряти механік перед виїздом та робить відповідний запис у журналі. Під час спільної перевірки зафіксовано випуск з АТП лише трьох автобусів на лінію (що є порушенням статті 133-1 КУпАП, оскільки з АТП повинно було виїхати всі 16 автобусів), ще декілька автобусів виявлено на автостанції №2 у місті Львові. Відтак, департамент в найкоротший термін скерує лист-попередження з зобов’язанням усунути порушення. У разі невиконання попередження договори з перевізником ПП «АТП-Завада» будуть розірвані в односторонньому порядку», – повідомляє директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Департамент дорожнього господарства закликає жителів області, у разі виявлення фактів порушення перевізниками розкладу чи схеми руху звернутися до департаменту для прийняття управлінських рішень та унеможливлення надалі таких порушень. Зареєструвати звернення можна за коротким номером «Гарячої лінії області» – 112, або номером «Урядової гарячої лінії» -1545.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів