Пенсіонерку, яка зламала щелепу у львівському тролейбусі, притягнули до адмінвідповідальності

14:55 23 грудня 2023 р.

Фото до новини

На проспекті Червоної калини водій різко загальмував, і жінка впала зі сидіння. Внаслідок цього вона заламала щелепу і лікувалася в стаціонарі.

Про це з посиланням на розповідь потерпілої повідомила журналістка Вікторія Балицька, пише DailyLviv.com.

"До мене звернулася 69-річна Людмила Крижанівська, яка 29 вересня 2023 року близько 18:00 їхала в тролейбусі №24. Вона стверджує, що на проспекті Червоної калини водій різко загальмував, і вона впала з сидіння. Внаслідок цього заламала щелепа і лікувалася в стаціонарі. Звернулася зі заявою до поліції. Було відкрито кримінальне провадження",- розповіла Вікторія Балицька.

Щодо цього випадку поліція порушила кримінальну справу за фактом ДТП (ч. 1 ст. 286 ККУ), однак 30 листопада закрила її через відсутність складу правопорушення.

"Якийсь жорстокий жарт щодо старшої жінки з боку слідчого і патрульного чи що.. Вони просто поглумилися з неї. Її зробили винною ще й притягнули до адмінвідповідальності!", - обурилася журналістка.

Читайте також: Відчинені двері трамваю призвели до травм львів’янина

Людмила  Крижанівська, на думку слідчого Чемериса, сидячи в тролейбусі, погано трималася за поручень  - "вона трималася однією рукою, а треба було двома". Тому винна в завданні собі тілесних ушкоджень.

Після постанови слідчого про закриття справи, в управлінні патрульної поліції над жінкою продовжили знущання, вважає журналістка.

Читайте також: Не встиг переїхати. Жінку, яка у Львові впала під автобус, врятували пасажири

В постанові патрульного йдеться, що пані Людмила порушила п. 5.2 а) ПДР: "ПДР України 5.2 Обов'язки і права пасажирів 5.2. Пасажири, користуючись транспортним засобом, повинні:

а) сидіти або стояти (якщо це передбачено конструкцією транспортного засобу) в призначених для цього місцях, тримаючись за поручень або інше пристосування".

"Там жодного слова про дві руки! Зрештою, ви коли сидите (не стоїте) в тролейбусі, ви тримаєтеся за поручні? Тролейбус це не атракціон в луна-парку…. Може там ремені безпеки треба облаштувати? Людмила має право оскаржити цю маразматичну постанову впродовж 10 днів. Вона одна, і їй немає кому допомогли. Можливо, хтось з адвокатів зголоситься і допоможе жінці відстояти законність і свою гідність", -  зазначила Вікторія Балицька.

Як додала журналістка, крім пані Людмили, тоді впали ще дві жінки. Але вони не писали заяв, бо не отримали суттєвих травм. 

Читайте також: Водія маршрутки, який наїхав на монахиню і сім кілометрів тягнув її вулицями Львова, взяли під варту

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів