Парачемпіонка з фехтування отримала у Львові посвідчення водія

16:48 10 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У Автошколі для осіб з інвалідністю Львівської області посвідчення водія отримала українська парачемпіонка з фехтування.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com

Надія Дьолог успішно склала практичний іспит у сервісному центрі МВС Зимної Води та стала водієм транспортних засобів категорії «В».

Жінка родом із Закарпаття. У дитинстві вона отримала важку травму хребта й відтоді пересувається на кріслі колісному. У 25 років переїхала до Ужгорода. Там спершу займалася паверліфтингом, а у 2015-му відкрила для себе фехтування. Нині вона є призеркою багатьох всеукраїнських та міжнародних змагань. Останнє її досягнення – срібна медаль на Чемпіонаті світу з фехтування на кріслі колісному, що відбувся цьогоріч на початку жовтня в Італії.

Читайте також: Золоту нагороду на етапі Кубка світу виборов львівський парафехтувальник Андрій Демчук

Однією із важливих цілей для Надії було навчитися самостійно керувати автомобілем. Адже для тренувань їй доводиться часто їздити на далекі відстані із важким спорядженням. Аби досягнути мети, жінка розпочала навчання в Автошколі для осіб з інвалідністю у Львові. 

«У своєму місті я не мала змоги навчатися на автомобілі із ручним управлінням. Тож дуже зраділа, дізнавшись про Автошколу у Львові. Теоретичний курс змогла пройти віддалено, оскільки тоді перебувала закордоном. Загалом почувалася впевнено за кермом завдяки попередньому навчанню та підтримці інструкторів», – відзначила Надія Дьолог.

Нагадаємо, що у Львові Автошкола для осіб з інвалідністю функціонує за адресою: вул. М. Кривоноса, 1. Аби долучитися до проєкту, звертайтеся за телефоном – 067-712-61-81.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів