Особи, які в'їжджають з України, мають робити тест на коронавірус лише у Польщі. Пояснили причину

21:47 1 квітня 2021 р.

Фото до новини

Особи, які в'їжджають, наприклад, з України, мають зробити тест на коронавірус у Польщі. Це пояснюють повідомленнями про можливість придбання фальшивих тестів за кордоном.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.

Головний санітарний інспектор Кшиштоф Сачка повідомив, що у Польщі ввели вимогу тесту на коронавірус під час в’їзду до країни у зв’язку із повідомленнями про можливість придбання фальшивих тестів за кордоном. Він зазначив, що ця інформація стосується країн, що не входять до Шенгенської зони:

«Щодо країн з-за меж Шенгену, то ми отримували сигнали, що тести, які показують особи, котрі в’їжджають звідти до Польщі, можуть бути фальшивими і неправдивими. Це одна з причин, чому ми вимагаємо робити тест у Польщі».

Кшиштоф Сачка додав, що у випадку переміщення у межах Шенгенської зони Польща визнає усі тести, зроблені у країнах, що належать до цього простору.

За новими правилами, кожен, хто прибуває до Польщі із держав Шенгену, буде відправлений на карантин, якщо він не представить негативного тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, ніж за 48 годин. У випадку мандрівників з-за меж Шенгенської зони, наприклад з України, такий тест не звільняє від карантину. В обох випадках можливо зробити тест на коронавірус у Польщі і якщо результат буде негативним, таку особу звільнять від карантину.

Головний санітарний інспектор Кшиштоф Сачка також нагадав, що кожний охочий може зробити тест на коронавірус у Польщі. Він зазначив, що потрібно заповнити формуляр на урядовій сторінці:

«На сторінці gov.pl доступний формуляр, завдяки якому ми можемо записатися, без скерування лікаря первинної медично-санітарної допомоги, на тестове дослідження та перевірити, чи заражені ми. Як мені відомо, доступний ПЛР-тест, що є більш точним».

Формуляр можна знайти на порталі gov.pl/koronawirus у закладці: «Zapisz się na test na koronawirusa».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів