Організація руху транспорту в центрі Львова зазнає змін

14:35 26 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook»

Інженер відділу транспортного планування та моделювання «Львівавтодору» Роман Зубачик відповів депутату міської ради Ігорю Зінкевичу на його запит.

Депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич повідомив сьогодні, 26 травня: «Розбираючись з ідеєю про часткове обмеження руху приватного транспорту в центральній частині Львова, отримав відповідь від «Львівавтодору» з поясненням – для чого такі зміни потрібні у місті. Надаю відповідь для роздумів».

Відповів Ігорю Зінкевичу на його запит інженер відділу транспортного планування та моделювання «Львівавтодору» Роман Зубачик. Зокрема він поінформував:

«Усі хто користуються вулицею Дорошенка знають її проблеми: ускладнений проїзд трамваїв та автобусів через велике скупчення автомобілів у черзі на світлофор на перехресті з вулицею Словацького; значні затримки трамваїв та іншого транспорту незважаючи на наявність адаптивного керування світлофорами на перехресті; ділянка від проспекту Свободи включно з перехрестям з Банківською є постійним місцем концентрації ДТП (щороку там травмується в середньому шестеро людей, не рахуючи значної кількості ДТП без потерпілих); складність з переходом вулиці через недостатню кількість офіційних переходів та часте їх блокування автомобілями, що очікують на зелене світло світлофору на перехресті з улицеюСловацького. При розробці змін до організації руху ми керувалися тим, що для міста громадський транспорт, яким користуються більшість львів’ян у буденних справах має мати перевагу».

«Крім того пішоходами в більшій чи меншій мірі є всі, тому для них також потрібно створювати комфортні умови. Також місто має дати можливість дістатися точки призначення і автомобілем, однак автомобілями користуються менша кількість людей, відповідно й пріоритет цього транспорту є меншим», – зазначив інженер

«Щодо конкретної вулиці Дорошенка, то через неї трамвайними (№ 1, №2, №9, №10) та автобусними (№ 9, №48, №114) маршрутами перевозиться більше 37 000 пасажирів на добу в кожному напрямку, тоді як легкових автомобілів за добу проїжджає 9590, що з врахуванням середнього заповнення авто у Львові в 1,8 осіб складає 17262 пасажирів. З цього потоку приватного транспорту чотири тисячі авто з більш ніж семи тисяч людей виїздять на вулицю Дорошенка з вулиці Банківської і ситуація для них покращиться. Отже, з 55 тисяч користувачів різних видів транспорту на вулиці погіршиться ситуація для 10 тисяч, а покращиться для 45 тисяч. Так само покращиться ситуація для десятків тисяч пішоходів», – поінформував також Роман Зубачик

«Зміна організації руху передбачає впровадження таких заходів: 1) заборона поворотів ліворуч та праворуч з проспекту Свободи на вулицю Дорошенка; 2) перенесення ближче до перехрестя вулиці Дорошенка й проспекту Свободи трамвайно-автобусної зупинки на вулиці Дорошенка, яка обслуговує пасажирів в напрямку Головного вокзалу (навпроти трамвайної зупинки «від центру» на вулиці Дорошенка); 3) продовження тролейбусної лінії маршруту №13 до площі Міцкевича. Перше рішення дозволить істотно зменшити затримки трамваїв та повністю ліквідувати їх зупинки на «перемичці» проспекту Свободи, яка знаходиться між вулицями Беринди й Дорошенка. В результаті, це прискорить руху трамваїв на цій ділянці. Рух приватних автомобілів, що здійснювали повороти з просп. Свободи на вулиці Дорошенка, скеровується на вул. Гнатюка, на якій відсутній громадський транспорт», – пояснив також інженер.

«Друге – дасть змогу ліквідувати «закоркованість» автомобілів, які повертають ліворуч з вулиці Банківської на вулицю Дорошенка (наразі автобуси та трамваї, які здійснюють висадку/посадку пасажирів на зупинці блокують рух автомобілям, які виконують цей поворот). Третє рішення дозволить ліквідувати конфлікт між тролейбусами, які повертають ліворуч з проспекту Свободи з крайньої правої смуги руху, а також автомобілів, що повертають із Гнатюка в сторону Оперного із автомобілями, які повертають з проспекту Свободи на вулицю Гнатюка.

Відповідь інженера відділу транспортного планування та моделювання «Львівавтодору» Романа Зубачика на запит депутату Львівської міської ради Ігорю Зінкевичу опубліковано на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів