Опалювальний сезон у Львові обіцяють розпочати вчасно

17:13 23 вересня 2013 р.

Фото до новини

А за потреби тепло до медичних та освітніх закладів подаватимуть до 15 жовтня.

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що опалювальний сезон у Львові розпочнеться вчасно, а мешканці платитимуть за тепло за двоставковий тарифом. Прес-служба міськради цитує такі його пояснення: «Адже є рішення Галицького районного суду та лист Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, про те, що прийняттям ухвали про скасування двоставкового тарифу, Львівська міська рада перевищила свої повноваження та порушила чинне законодавство. Ця ухвала зупинена рішенням Галицького районного суду. На цій заяві є штрих-код, який зараз використовується у Кабінеті міністрів». 

Міський голова пообіцяв також: «Орієнтовно 15 жовтня має розпочатись опалювальний сезон. Але як буде потреба, ми готові подавати тепло скоріше. До прикладу, Будинок дитини на вул.Остроградських попросив подати тепло, і ми будемо це робити. Ми готові це робити для закладів охорони здоров'я, закладів освіти, така можливість сьогодні є, система працює».

Щоправда, прес-служба міськради навела також повідомлення директора «Львівтеплоенерго» Степана Пакіжа, що «на сьогодні до 70% шкіл, лікарень та садків Львова можна подавати тепло». Тож, як бачимо, принаймні наразі «ми готові» міського голови – ще не факт.

Щоправда, Степан Пакіж інформує також, що сьогодні на ранок теплоносієм заповнено внутрібудинкові системи у 901 будинку з 1624. «Це приблизно складає 60%, де ми б могли розпочати опалювальний сезон уже сьогодні. І цей процес триває, ми працюємо разом з ЛКП, ОСББ, ЖБК , щоб на 1 жовтня усі будинки були заповнені», - додав директора «Львівтеплоенерго».

За даними прес-служба міськради, на сьогодні до опалювального сезону готові 108 котелень (97%), 119 ЦТП (91%), 68 ІТП (95%).

Як повідомляв сьогодні на брифінгу в Києві заступник директора українського Гідрометцентру Анатолій Прокопенко, з 26 вересня, в Україні можливі перші заморозки на грунті, однак температура повітря буде ще не достатньо прохолодною для початку опалювального сезону.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів