Олег Тягнибок подав в суд на "Експрес"

10:31 11 листопада 2013 р.

У п'ятницю лідер ВО " Свобода " Олег Тягнибок подав до Франківського районного суду Львова позов до всеукраїнській газеті "Експрес" , в якому зажадав спростуванняінформації , розміщеної 24 жовтня цього року у статті " Гроші Тягнибока -4. Договір з дияволом" .

Про це пише "Коммерсант-Украина". У публікаціях "Експресу" розповідають про нібито причетність Тягнибока до бізнесу директора віденського Інституту подолання раку Василя Новицького , який торгував винайденим ним препаратом для онкохворих "Україн" . За запевненням пана Новицького , ліки успішно боряться з раком. На початку вересня він був арештований австрійською поліцією за звинуваченням у шахрайстві. Про сумнівністьі препарату говорять і українські вчені . "Наскільки мені відомо , "Україн" в Австрії навіть не ліцензований . Ми не застосовуємо ліки , які не пройшли клінічних досліджень. Застосовувати його без них - порушення закону " , - пояснив заступник головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального лікувально - діагностичного центру Орест Тріль.

За даними видання, Олег Тягнибок і його сім'я довгі роки займалися поширенням " Україна " в нашій країні. Проте пан Тягнибок свою причетність до бізнесу Василя Новицького спростував :"Інформація в матеріалі не відповідає дійсності і спрямована на заплямування моєї честі та ділової репутації" .

Тим часом головний редактор "Експресу " Ігор Починок спокійно сприйняв перспективу судових розглядів. "Я заявив Олегу Тягнибоку , що якщо він не згоден , то нехай подає до суду. Крім того , я наполягатиму на тому , щоб він був присутній на засіданнях. Тим більше що в Австрії якраз починається суд над його партнером Василем Новицьким " , - зазначив пан Починок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів