Окупанти змінили тактику дронових атак по Україні

13:52 16 листопада 2023 р.

Фото до новини

Противник дещо змістив часові рамки завдання ударів.

Окупанти змінили свою стратегію дронових атак, випускаючи ударні безпілотники по Україні вранці, а не вночі. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону, пише DailyLviv.com.

«Цього разу противник дещо змістив часові рамки завдання ударів. Маємо зараз о пів на 9, але тривоги ще тривають. Зазвичай в цей час ми даємо статистику збиття, скільки летіло, куди й що вдалося знищити в повітряному просторі. Цього разу близько 10 БПЛА атакували Україну», - зазначив він.

Читайте також: Повітряні тривоги можуть тривати до 12 годин - Юрій Ігнат

За даними, отриманими від російської армії, нашу країну атакували принаймні 10 дронами. Ігнат пояснив, що «звичайний час» для таких російських дронових атак - від 22:00 до 3-4 ранку.

«Перед цим, якщо увійти в стандартний відрізок часу, 22:00 і ніч, то вони завдавали ударів вдень. І побачили, що вдень нашим Силам оборони простіше збивати, тому що є візуальна прив'язка до цілі. Тому власне був обраний нічний час. Зараз ночі трошки довші та видимість вранці залежить від погодних умов передусім. Тому теж непросто виявляти візуально ці повітряні цілі, бо є хмарність і туман. Це все ускладнює роботу мобільним вогневим групам, яким потрібна вкрай саме візуальна прив'язка до цілі», - додав Ігнат.

Читайте також: З 18 дронів, якими Росія вночі атакувала Україну, знищено 16

Окупанти завдавали ударів хвилями з різних напрямків. Речник відзначив, що раніше вороги вдавалися до атак вдень, але такий час полегшував завдання українським протиповітряним оборонцям. Він також зауважив, що попередньо в Полтавській області працювала система протиповітряної оборони, і внаслідок бойової діяльності була знищена російська ракета Х-59.

Нагадаємо, кремлівський телеканал похвалився фабрикою дронів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів