Окупанти сповільнили наступ на Харківщині - ISW

09:16 15 травня 2024 р.

Фото до новини

Темп російських наступальних операцій на півночі Харківської області, схоже, сповільнився за останні 24 години, а війська РФ застосовують нову тактику на цьому напрямку.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише  DailyLviv.com.

Зазначається, що характер російської наступальної активності в цьому районі відповідає оцінці ISW, що російські війська надають перевагу створенню «буферної зони» в районі міжнародного кордону, а не більш глибокому просуванню в Харківську область.

Кілька українських військових чиновників повідомили 14 травня, що, на їхню думку, ситуація в Харківській області повільно стабілізується. У Генштабі оголосили, що українські сили почали «зачистку» Вовчанська, завдаючи ударів по видимих російських штурмових групах у населеному пункті.

Декілька російських і українських джерел також повідомили, що російські війська використовують нову тактику в цьому напрямку - невеликі штурмові групи чисельністю не більше п'яти осіб проникають на українські позиції, а потім об'єднуються з іншими невеликими штурмовими групами в більшу ударну групу.ф

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів