Окупанти скинули з дронів 14 осколкових боєприпасів на населені пункти - Сили оборони півдня України

09:29 12 жовтня 2023 р.

Фото до новини

В тому числі російські військові атакували цвинтар під час церемонії поховання.

Про це повідомили Сили оборони півдня України, пише Dailylviv.com.

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається стабільно напруженою.

Різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба, маневри силами та засобами. 

Корабельне угруповання ворожого недофлоту розгорнуто в кількості 10 одиниць, з них 9 в Чорному та 1 в Азовському морях. На бойовому чергуванні 1 підводний ракетоносій, споряджений до 4 ракет типу  “Калібр”.

Противник завдав 3 авіаційні удари зі застосуванням 9 керованих авіабомб по населених пунктах Бериславщини:  Козацьке, Одрадокам’янка, Зміївка, Степне. Пошкоджено 20 будинків та будівлю складу.

Продовжуючи тероризувати населені пункти Херсонщини, окупанти за минулу добу скинули з дронів 14 осколкових боєприпасів. В тому числі атакували цвинтар під час церемонії поховання. Поранено 3 цивільні особи, пошкоджено катафалк, перебито газогін.

Протягом доби ворог здійснив 85 артилерійських обстрілів з використанням близько 500 снарядів, в тому числі 15 обстрілів населених пунктів Херсонщини та Миколаївщини. Внаслідок обстрілів окупанти поцілили по житлових кварталах, побили кладовище. Поранено 1 цивільну особу, пошкоджено 10 будинків, будівлю навчального закладу, 1 господарчу будівлю та газогін.

Загалом вночі знищено 28 ударних БпЛА типу «Shahed» з 33, пуски яких були зафіксовані, у шести областях України, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Влучанням пошкоджено складські будівлі у припортовий зоні на півдні Одещини.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів