Обвал будинку на Львівщині: скликають позачергове засідання ТЕБ і НС (відео)

15:47 18 липня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 18 липня, у Дрогобичі стався обвал другого під’їзду аварійного чотириповерхового будинку. Інцидент трапився в обідній час, близько 12:50.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Місцеві жителі зателефонували на гарячу лінію «102» та повідомили, що обвал стався у нежитловому будинку, розташованому на вулиці Грушевського 101/1.

Будинок перебував в аварійному стані. У серпні 2019 року стався перший обвал будинку. Відтоді мешканців з аварійної будівлі переселили, а територію загородили від несанкціонованого перебування. Також усі під’їзди зачинили на замок.

Причиною його обвалу могли стати погані природні умови, у результаті яких будівля почала обсипатись.

На місце події виїхали підрозділи Нацполіції та ДСНС у Львівській області. А також бригади комунальних служб та швидкої допомоги.

Згідно з попередньою інформацією, потерпілих на місці події немає, однак інформація з’ясовується.

Станом на зараз планується позачергове засідання ТЕБ і НС, на якому вирішуватимуть подальші дії з ліквідації наслідків обвалу.

Нагадаємо, у серпні 2019 року на вул. Грушевського, 101 у Дрогобичі обвалився цілий під’їзд житлового будинку.

Під завалами знайшли тіла восьми загиблих. Із будинку в Дрогобичі відселили усіх мешканців через загрозу нового обвалу.

Як повідомляють у відділі з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, Дрогобицькою міською радою будинок визнано аварійним на підставі експертних висновків ліцензованих організацій. Досі демонтаж будівлі не можна було здійснити через дію арешту суду під яким будинок перебував з 2 вересня 2019 року до 24 червня 2021 року. До 29 червня 2021 року діяв термін можливого оскарження рішення суду.

Нагадаємо, що у серпні 2019 року на вул. Грушевського, 101 у Дрогобичі обвалився цілий під’їзд житлового будинку. Під завалами знайшли тіла восьми загиблих. Із будинку в Дрогобичі відселили усіх мешканців через загрозу нового обвалу.
https://zaxid.net/news/

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів