Обшуки та знезброєння «Правого сектора» провадять спецпідрозділи МВС

18:06 8 травня 2015 р.

Фото до новини

ДУК «Правий сектор» – це єдиний добровольчий корпус, який скуповує мисливську та іншу зброю і везе її на передову. Проте членів організації, капеланів та медичних волонтерів, при в’їзді в зону АТО зупиняють, обшуковують і вилучають зброю.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 8 травня, у Львівському прес-клубі під час прес-конференції на тему: «Дискредитація добровольчого руху в Україні на прикладі ДУК «Правого сектора». Ексклюзивні подробиці цинічних намагань влади роззброїти бійців ДУК на передовій та очорнити медичний корпус ДУК «Госпітальєри» повідомив «кіборг», начальник управління штабу ДУК «Правого сектора» зі взаємодії з  ГШ ЗСУ, ГУР МОУ, СБУ, МВС, помічник народного депутата Д. Яроша Андрій Шараскін  (позивний «Богема»).

За його словами, це дуже дивні ситуації. Тим паче, що до обшуків та знезброєння «правосекторівціві» залучають спецпідрозділи МВС, а не військових.
- У Мінських домовленостях є пункт-вимога про виведення із зони бойових дій незаконних бойових формувань. Ми вже висловили свою думку, що незаконними бойовими формування є, так звані, бойовики лнр-днр. А ми перебуваємо на вишколених базах в безпосередній близькості до проведення зони бойових зіткнень. На передовій перебувають медичні волонтери та групи швидкого реагування, які діють в межах інтересів України, - каже Андрій Шараскін.

На його думку, нинішня влада намагається дискредитувати єдиний добровольчий батальйон, який ніяк не хоче їй підкоритися.
- Влада починає відновлювати свої сильні позиції, які були за часів попередньої влади. Все, що відбувається зараз, це щоби вийти на риторику, що влада сама може забезпечити цілісність нашої держави і переконати громад кість у тому, що ми діємо незаконно і нелегітимно, - каже «кіборг».

За його словами, влада зараз дуже боїться, що всі патріоти і добровольці повернуться з війни і спитають у влади, що змінилося, як влада повернулася обличчям до людей і де ж гроші, які вона «не краде».

- Вони цього всі дуже бояться. Тому потрібно всіма силами нас вивести за рамки закону. І тут спостерігається одна страшна тенденція. Це коли без допомоги держави, без копійки забезпечення, тільки на ресурсах, які дають люди, тільки на волонтерах, тільки на ресурсах, якими забезпечує громада, жив і воював ДУК і захищав українську землю. Зараз нас хочуть розсварити з людьми, заявивши, що ми зброю можемо повернути проти людей і завести в глухий кут Україну, - каже Андрій Шараскін.

Боєць «Правого сектору» каже, що це не так, що він та його товариші, як справжні патріоти та націоналісти, розуміють, що розв’язування внутрішньої війни з владою сьогодні, може призвести до громадянської війни всередині країни. Тому що в нас є ще зовнішній ворог і на два фронти воювати буде невиправдано з нашої сторони, затягувати країну в таку борню.

- Тиждень тому, коли оточили базу українського добровольчого корпусу, ми були на цій славнозвісній базі на межі Донецької та Дніпропетровської областей,  ми об’їхали всі блокпости, всі вогневі точки, їх було 11. БТРи останнього покоління, автоматичні гранатомети, кулемети, інше важке озброєння, - все було націлене в сторону виходів з бази. То була 25-а окрема бригада, один з батальйонів, і 13-ий батальйон 95-ої бригади. Це – десантники, яких ввели в оману про те, що вони їдуть на навчання. Справді, напередодні проводилися навчання поблизу Миколаєва, де вишколювали ВДВ. І сюди їх відправили з навчальними цілями. Справжні цілі були відомі тільки командирам батальйонів. Хлопці-десантники перенервували і казали, що стріляти не будуть. Ми запевнили, що теж першими стріляти не будемо. Ситуація склалась дуже неприємна. В цей момент, якщо би якась зацікавлена третя сторона зробила один постріл, кинула би одну гранату, все би закінчилось не так, як закінчилося, - розповідає Андрій Шараскін.

На його думку, це влада перевіряє, наскільки «Правий сектор» має сильну громадську підтримку, наскільки він швидко може зреагувати на різні ситуації, чи насправді є резервні батальйони.

- Ми можемо це зробити. У нас достатньо сил, достатньо вояків, які зараз знаходяться в резервних запасних батальйонах, які пройшли за рік війни в найгарячіших точках України, вони абсолютно жертовно пішли на цю війну не заради грошей чи статусу, - каже боєць.
П

ояснюючи чому «Правий сектор» не хоче вливатися в ЗСУ, Андрій Шараскін каже, що в них немає довіри до військового керівництва, яке винне у провалах більшості операцій та марних загибелях бійців. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів