Обмежений доїзд до 16 населених пунктів: Козицький про наслідки затоплення

12:32 12 червня 2023 р.

Фото до новини

На Львівщині через потужні зливи та стікання гірських річок постраждали Стрийський та Дрогобицький райони, а саме Сколівська і Східницька громади.

Про це інформує начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

Вийшла з берегів річка Східничанка, зруйновані мости, газопроводи середнього тиску, підтопило понад 100 господарств. На засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій визначили паводок як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня. Районні військові адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування зобов‘язали забезпечити оперативне проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків погіршення погодних умов та дощових паводків.

"Станом на сьогоднішній ранок у Дрогобицькому районі рівень води знизився до 0,5 м. Досі частково підтоплені 3 вулиці. З 16 житлових будинків упродовж вчорашнього дня відкачали воду. Також – із підвалів 2 готельних комплексів. Частково підтопленими залишаються підвальні приміщення у 13 будинках. Окрім того, частково заблокований 1 автомобіль, 6 – відбуксирували. Через повеневі потоки відновленню не підлягають 5 торгових павільйонів. Пошкоджені 5 місцевих мостів. Біля одного з них облаштували пішохідний перехід із бетонних блоків", - зазначив Максим Козицький.

У селищі Східниця та селі Новий Кропивник поступово відновлюють газопостачання. Електропостачання уже відновили. Водопостачання – теж. Через пошкодження моста у Новому Кропивнику та 2 мостів в селі Перепростиня залишається обмеженим доїзд до 16 населених пунктів. Об’їзд – можливий по автомобільній дорозі Східниця – Турка. У Перепростині обмежений доїзд до 32 житлових будинків. Ще до 18 житлових будинків транспортне сполучення відсутнє, пішохідне сполучення обмежено доступне.

"У Стрийському районі на під’їзді до села Урич розмита автомобільна дорога сполученням Східниця – Урич – Верхнє Синьовидне та частково розмитий міст через річку Уричанка. Станом на ранок вода зійшла самопливом. Ситуація перебуває під контролем у фахівців", - додав очільник Львівщини.

Паводки на Львівщині: терміново скликали комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (відео)

Значні дощі на Львівщині не припинятимуться: як об'їхати затоплені шляхи

Затоплено будинки, готелі, магазини, автомобілі: Козицький повідомив про наслідки стихії (відео)

У Східниці вже врятовано 45 людей: до порятунку залучено снігоболотоходи та плавзасоби

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів