У Львові «Обливаний понеділок» – тільки на площі Ринок

13:58 18 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Зокрема йдеться про площу Ринок.

У Львові традиційний «Обливаний понеділок», який проходить одразу після Великодня, проведуть на площі Ринок. Вхід для усіх бажаючих з 12:00 до 18:00 у понеділок буде вільним з чотирьох боків площі, волонтери роздаватимуть шапочки для душу.

На площі можна буде придбати водні пістолети і кульки з водою, а для «поповнення запасів» будуть облаштовані  п'ять точок доступу до води. Працюватимуть також сушки для сушіння волосся та мокрого одягу.

При цьому спроби обливати людей поза межами площі Ринок каратимуться штрафами та загонами Самооборони. Начальник управління внутрішньої політики Львівської міськради Андрій Шевців пояснив: «Ми хочемо зробити «Обливаний понеділок» організованим, дати доступ гостям та мешканцям міста до чистої води і підняти максимально всім настрій від цього дня, бо минулого року були прикрі ситуації, коли одні люди брали участь, а інші – ні, що призводило до конфліктних ситуацій. При цьому трамвайна зупинка і літні тераси, розташовані на Ринку, оголошені «сухими  зонами».

Про це повідомляє сьогодні, 18 квітня, «ТСН.ua». Натомість «Zaxid.net» інформує у п’ятницю:

«Традиційну великодню забаву цього року у Львові вирішили провести у самому серці міста – на площі Ринок. Усі бажаючі обливатись і бути облитим зможуть зробити це в одному місці. Спроби обливати людей поза межами площі Ринок будуть каратися штрафами та загонами Самооборони.

Останні роки у Львові обливаний понеділок перетворився з веселої традиції на масові неконтрольовані порушення порядку. Все більше мешканців міста бояться виходити на вулицю в цей день.

Саме тому цьогоріч Львівська міська рада вирішила подати приклад  того, як розважатись в обливаний понеділок, не порушуючи громадський спокій. «Ми хочемо зробити обливаний понеділок організованим, дати доступ гостям та мешканцям міста до чистої води і підняти максимально всім настрій від цього дня, бо минулого року були прикрі ситуації, коли одні люди брали участь, а інші – ні, що призводило до конфліктних ситуацій», – пояснив «Zaxid.net» начальник управління внутрішньої політики Львівської міськради Андрій Шевців.

Цього року для святкування «Обливаного понеділка» буде облаштована спеціальна зона на площі Ринок. Вхід для усіх бажаючих з 12:00 до 18:00 у понеділок буде вільним з чотирьох боків площі, волонтери роздаватимуть шапочки для душу.

На площі можна буде придбати водні пістолети і кульки з водою, а для «поповнення запасів» будуть облаштовані  5 точок доступу до води. «Фонтани працюватимуть, але ми проситимемо, щоб у фонтанах води не черпали. Просимо також не обливати перехожих та гостей міста, які не бажають брати участі у таких розвагах», – сказав Андрій Шевців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів