Обірвався трос атракціону через Дніпро. Людину шукають у ріці (відео)

14:04 21 липня 2024 р.

Фото до новини

Трагедія трапилася сьогодні, 21 липня.


Про це повідомляють телеграмканали, пише DailyLviv.com.

Зазначають, що в Києві обірвався трос атракціону-спуску через річку Дніпро.

Повідомляють, що людина, яка летіла по ньому, впала в річку та, можливо, потонула.

Дорогу перекрили. Небайдужі люди намагалися гуртом витягнути людину з води.

За останньою інформацією, трос витягнули без людини. Водолази шукають тіло. 

Читайте такожУпав з матраца в воду. У Яворівському районі витягнули потопельника

Як повідомили у КМДА, рятувальники шукають дівчину, яка впала у Дніпро через обрив троса атракціону.

До рятувально-пошукової операції залучені спеціальна техніка та катери з водолазами.

За інформацією патрульної поліції Києва, через аварію на атракціоні ускладнений рух транспорту на Набережному шосе.

Місто вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон, відкритий у 2021 році.

За інформацією ЗМІ, перед польотом на тролеї над Дніпром людина підписує відмову щодо відповідальності компанії — організатора атракціону.

Тобто компанія знімає з себе відповідальність, якщо з клієнтом щось станеться.

"Зі заходів «безпеки»: шолом та карабін, не дають навіть рятувальний жилет. Трос — важкий, щоб виплисти з ним, треба дуже багато сил. - пишуть ЗМІ.

UPD. Згодом Національна поліція уточнила, що на момент трагічного випадку на атракціоні перебував 20-річний хлопець. Його пошуки тривають. 

За фактом вказаної події слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. 

Зокрема, мова йде про порушення правил безпеки особою, яка зобов'язана їх дотримуватись, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей – ч. 2. ст. 272 КК України та службова недбалість, що спричинила загибель людини – ч. 3 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Довідка

Тролей (зіплайн) над Дніпром 

Довжина атракціону - 542 метрів, кількість ліній - 4, швидкість - 80 км/г, час польоту —  60 сек, вартість: 700 грн. Прокат камери + 150 грн. Повернення до старту від фінішу — пішки, через пішохідний міст, 1400 метрів.

"Це канатний атракціон пропонує швидкий спуск над Дніпром за допомогою канатної переправи завдовжки 540 метрів. Ця “подорож” триває близько однієї хвилини. Людину прикріпляють до троса  за допомогою спеціальних кріплень у формі крісла з роликом для максимального комфорту спуску. Старт з оглядового майданчика біля Арки Дружби народів, маршрут цього екстремального атракціону пролягає над Дніпровською набережною, перетинає річку та закінчується на спеціальній вежі на березі Труханового острова",- розповідають на сайті атракціону.

Читайте також: Держгірпромнагляд не дозволяв канатну переправу «Zip-line» у парку «Знесіння»

Організатори розваги гарантують 100% безпеку. 

"Устаткування FLYLINE – це сертифіковане обладнання, ролики із системою гальмування, надійна система кріплення пасажира.

На старті та фініші траси працюють досвідчені інструктори-альпіністи, які гарантують безпеку та м’яку посадку. Перед початком подорожі гостю надають всю необхідну екіпіровку для комфортного польоту: захисний шолом, професійну страхувальну систему, блок-гальмо — все це кріпиться до комфортного крісла", - стверджують атракціоністи.

Читайте такожПід час відпочинку загинув начальник Львівського будинку офіцерів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів