«NextBike» планує встановити у Львові 150 станцій велопрокату

14:45 24 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Остап Буденкевич запевнив: «Хочемо дати можливість людям комбінувати велосипед з іншими видами транспорту.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 24 липня: «Система громадського велопрокату «Nextbike» стала в 2017 році у Львові повноцінною мережею, яка дозволяє людям, які цінують власний час, пересуватись містом на велосипеді. Станом на сьогодні у Львові встановлено 24 станції муніципального велопрокату та побудовано близько 100 кілометрів велодоріжок, які частково з’єднують спальні райони між собою та з центром міста».

Натомість співзасновник компанії «NextBike» Остап Буденкевич розповів: «Ми працюємо над створенням культури системи громадського велопрокату, яку стараємось зробити ще одною ланкою транспорту у Львові, яка є конкурентною до стандартних альтернативних типів транспорту: трамваїв, тролейбусів, автобусів. Ми сподіваємося, що проектом муніципального велопрокату зможемо уникнути завантаженості вулиць автомобілями. Як відомо, велосипед – це найшвидший спосіб пересування на відстань від трьох до п’яти кілометрів».

Остап Буденкевич також зазначив: «На сьогоднішній день у Львові є 140 велосипедів і 24 станції прокату, але це тільки початок. Плануємо встановити 150 станцій велопрокату, щоб у кожному спальному районі, біля всіх навчальних закладів вони були, також по кількості велосипедів плануємо досягти однієї тисячі. Я надіюсь, що за найближчі п’ять років ми цього досягнемо.

Співзасновник компанії «NextBike» також запевнив: «Наше завдання – це не пересадити всіх львів’ян на велосипеди, ми просто хочемо дати можливість людям комбінувати велосипед з іншими видами транспорту. Україна є зовсім новим ринком для цього бізнесу, тому ми все почали будувати з нуля. Але ми хочемо, щоб система громадського велопрокату працювала у нас так, як в Європі. Це все питання часу, маркетингу, кількості станцій і правильного формування нами розуміння цього проекту».

Остап Буденкевич також повідомив: «Динаміка людей, які реєструються, дуже висока– на сьогоднішній день у нас зареєстровано вісім тисяч користувачів. 10%  із них активні – купують абонементи та користуються велосипедами. Також, ще 10% користувачів – це туристи, які мають систему велопрокату у своїх країнах, тому, приїжджаючи сюди, користуються велосипедами. На початок року у нас в базі були чотири тисячі користувачів, тобто кількість зросла у два рази.

Співзасновник компанії «NextBike» також анонсував: «Цього року ми плануємо встановити ще орієнтовно 6 станцій муніципального велопрокату. Після цього наступне розширення системи велопрокату буде у 2018 році – на вулицях Миколайчука, Грінченка, Хмельницького, Липинського, Джорджа Вашингтона, Зеленій, Пасічній. Ми стараємося формувати маршрути і ця система має дати можливість людям зі спальних районів Львова бути сполученими з іншими районами і центром міста».

Своєю чергою, генеральний директор компанії «NextBike» Роман Сав’як зазначив

«Наша присутність у Львові спонукає до дій і інші міста, тому ми розвиваємо систему громадського велопрокату у містах України. Сподіваюся, що наступного року ми подвоїмо кількість станцій у Львові. Ми плануємо провести ряд маркетингових заходів та промокампаній для того, щоб людям пояснити, що NextBike – це не система прокату для розваг, а це все-таки транспортний засіб і частина транспортної інфраструктури Львова. Це, звичайно, важко, але ми працюємо у цьому напрямку. Також ми тісно співпрацюємо з громадськими організаціями Львова, які нам допомагають розвивати велосипедну культуру у місті». 

Натомість директор ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід розповів: «Розвиток мережі прокату велосипедів «Nextbike» – дуже успішний проект співпраці міської влади і приватного бізнесу. Ми знаємо , що у нас частка поїздок , які здійснюються на велосипеді, зараз не перевищує 1%, але, я думаю, що з розширенням цієї мережі вона буде мати величезний імпульс збільшення. Влада міста дуже зацікавлена в розвитку цього проекту через те, що ми даємо львів’янам екологічно чистий, безшумний вид транспорту – велосипед. Я хочу, щоб міська рада виділяла кошти на підтримку системи муніципального велопрокату тому, що місту він є надзвичайно вигідний». 

Чиновник також запевнив: «Ми будемо далі розвивати веломережі Львова. Після тих велодоріжок, які ми зробили, тепер кількість переходить у якість, адже це нові проектування та матеріали. Зараз закінчуємо будувати дві велодоріжки на вулиці Городоцькій і в Брюховичах. Там вже можна їздити, але ще залишилось встановити знаки, розмітку і світлофори. Минулого тижня була завершена велодоріжка на вулиці Сихівській. Я буду наполягати, щоб наступного року у міському бюджеті передбачили кошти для облаштування велодоріжки на вулицях Княгині Ольги, Левицького, проспекті Чорновола, вулиці Замарстинівській. Зараз ЛКП «Інститут прострового розвитку» проектує вулицю Богдана Хмельницького (від вулиці Опришківської до АС-2), також плануємо розпочати проектування велодоріжки на вулицях Грінченка й Чернівецькій». 

Станції муніципального велопрокату «NextBike» встановлені:

біля торгового центру «Санта Барбара» на проспекті Червоної Калини, 109;

біля кінотеатру імені Олександра Довженка на проспекті Червоної Калини, 81;

біля торгового центру «Шувар» на проспекті Червоної Калини, 49;

біля ТВК «Південний»;

біля ТРЦ «KingCross Leopolis»;

біля автовокзалу;

на перехресті вулиць Стрийської, Наукової й Хуторівка;

на перехресті вулиць Володимира Великого й Стрийська;

біля будівлі Державної фіскальної служби на вулиці Стрийській, 35;

на вулиці Промисловій, 50/52;

на площі Петрушевича;

на вулиці Угорській, 14;

біля ТЦ «Forum Lviv» на вулиці Під Дубом, 7б;

на вулиці Любінській, 89;

на вулиці Садовій, 2а.

на площі Ринок;

біля Львівського національного університету імені Івана Франка;

біля Національного університету «Львівська Політехніка» на перехресті вулиць Чупринки й Бандери;

неподалік аквапарку на вулиці Княгині Ольги;

біля бізнес-центру «Технопарк» на вулиці Героїв УПА;

біля Українського Католицького Університету на вулиці Козельницькій, 2

біля готелю «Гетьман» на вулиці Володимира Великого, 50;

на перехресті вулиці Липинського й проспекту Чорновола;

біля ТЦ «Арсен» на проспекті Чорновола, 93.

Про це повідомили сьогодні, 24 липня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів