Неподалік Львова ліквідували пожежу на дільниці переробки відходів рафінації (відео)

11:05 7 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Займання виникло на території приватного підприємства у селі Ставчани в Пустомитівському районі.

«7 грудня о 04:21 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на дільниці переробки відходів рафінації на території приватного підприємства у селі Ставчани в Пустомитівському районі», – повідомили сьогодні, 7 грудня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС, де також опублікували відео й фото з місця події та розповіли подробиці:

«Будівля двоповерхова, площею 180 квадратних метрів, висотою 12 метрів. Займання виникло на другому поверсі. На підприємстві спрацювала автоматична пожежна сигналізація.

Чергові працівники цеху одразу зателефонували до Служби порятунку. Паралельно з цим, до прибуття вогнеборців, працівники підприємства намагалися самотужки ліквідувати займання за допомогою первинних засобів пожежогасіння.

На момент прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів вогонь охопив практично весь другий поверх. Відбувся обвал частини конструкцій  та обладнання дільниці.

Аби збити полум’я на верхньому поверсі, рятувальники розпочали гасіння за допомогою лафетного ствола. Після цього чотири ланки газодимозахисної служби зайшли у приміщення, щоб продовжити ліквідацію пожежі.

Існувала загроза обвалу конструкцій, тому вогнеборці працювали у підвищеній зоні небезпеки. Складність пожежі полягала у тому, що для території підприємства характерна щільна забудова. Існувала загроза перекидання полум’я на сусідні будівлі і споруди, що могло спричинити більш масштабну пожежу.

У технологічному процесі виробництва використовувалася сірчана кислота. Внаслідок пожежі виникла небезпека руйнування реакторів, у яких містився розчин даної кислоти. У випадку їх розгерметизації,  існувала загроза потрапляння випарів даної небезпечної речовини у довкілля.

Пожежу вдалося локалізувати о 05:20 та повністю ліквідувати о 05:39. Після повної ліквідації пожежі фахівці групи спеціальних робіт із радіаційного, хімічного та біологічного захисту ГУ ДСНС України у Львівській області здійснили заміри повітря на наявність небезпечних випарів. В результаті аналізу встановлено, ще перевищення гранично допустимої концентрації випарів сірчаної кислоти немає.

Внаслідок пожежі вогнем знищено обладнання в будівлі, пошкоджено дах (металопрофіль) та сендвічпанелі. До ліквідації пожежі залучили 45 рятувальників і дев’ять одиниць спецтехніки та лабораторію радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Внаслідок події ніхто не постраждав. Причина займання встановлюється».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів