Навколо Києва створено декілька рубежів оборони

22:52 31 грудня 2023 р.

Фото до новини

Протяжність цих рубежів оборони становить близько тисячі кілометрів.

Про це повідомив Сергій Попко, начальник КМВА, пише DailyLviv.com.

"Київ не входить до зони бойових дій. Але майже 2 роки повномасштабної війни навчили нас головному – скажений ворог не відмовиться від своїх планів знищити Україну. А Київ є і буде пріоритетною ціллю №1 для противника. Тому питання зміцнення обороноздатності столиці є головним завданням Київської міської військової адміністрації, - написав Сергій Попко.

Оборона з північного напрямку постійно вдосконалюється, зокрема: 

-  на певних напрямках підсилена пильність прикордонних нарядів;

-  утримуються у готовності до адекватного реагування необхідні сили та засоби;

-  Угруповання сил і засобів оборони міста Києва у взаємодії з Київською міською військовою адміністрацією систематично проводять тренування щодо підготовки та ведення можливої оборонної операції в умовах наступу противника на столицю;

-  навколо Києва створено декілька рубежів оборони протяжністю близько тисячі кілометрів (перший рубіж знаходиться досить далеко від столиці). 

-  побудовані надійні системи вогневого ураження противника та інженерних загороджень всіх типів; 

-  організована протиповітряна та протитанкова оборона;

-  безперервно удосконалюється системи управління угрупованням, організацію ефективної взаємодії з органами виконавчої влади в м.Києві;

-  виконуються певні заходи щодо забезпечення громадського порядку та захисту цивільного населення. 

За ініціативи КМВА було схвалене додаткове фінансування інженерного обладнання найбільш важливих напрямків. Зокрема, йдеться про будівництво та облаштування опорних пунктів у адміністративних межах міста Київ. Депутати міськради ухвалили рішення щодо виділення з міської цільової програми «Захисник Києва» коштів на ці вкрай необхідні заходи.

Програма «Захисник Києва». Протягом 2023 року за програмою «Захисник Києва» з міського бюджету профінансовано військових витрат на суму 3 млрд 936 млн грн. Більшість грошей пішли на придбання транспортних засобів, БпЛА, комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ), засобів зв’язку, оптичних приладів, індивідуального захисту, на ремонт техніки та іншого матеріально-технічного забезпечення. 

Крім вже згаданого облаштування опорних пунктів у адміністративних межах міста Київ, ще близько 100 млн грн було витрачено для забезпечення протиповітряної оборони міста – на придбання комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ), засобів зв’язку, оптичних приладів тощо.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів