Національні гвардійці увіковічили у Львові полеглих побратимів (відео)

15:45 18 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

На території 2-ї Галицької бригади НГУ відбулося урочисте відкриття пам’ятної стели загиблим військовослужбовцям військової частини.

Про це повідомили сьогодні, 18 травня, в прес-службі Національної гвардії України, де також розповіли подробиці:

«Тепер поряд із погруддям Герою України генерал-майору Сергію Кульчицькому викарбовано прізвища полковника Андрія Соколенка, старшого солдата Івана Попіля, капітана Тараса Кончевича, солдата Олега Дідушко та волонтера Володимира Боднара, які віддали своє життя за захист державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Вшанування річниці загибелі розпочалось з богослужіння у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. На Личаківському цвинтарі, де поховані полковник Андрій Соколенко, капітан Тарас Кончевич та волонтер Володимир Боднар, відбуласьяпоминальна панахида, рідні та товариші по службі помолились за упокій загиблих та поклали квіти до могил.

Вшанувати пам'ять загиблих прийшли начальник Західного територіального управління Національної гвардії України полковник Володимир Гордійчук, заступник голови львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний, голова львівської обласної ради Олександр Ганущин, мер міста Львова Андрій Садовий, родичі та друзі загиблих. Право відкрити пам’ятну стелу надали родичам загиблих.

З нагоди відкриття пам’ятника до присутніх родичів загиблих звернувся полковник Володимир Гордійчук, який зазначив «Ваші родини втратили найдорожчих і найближчих людей, які своїм подвигом назавжди прославили звання воїнів гвардійців. За майбутнє нашої батьківщини, за її незалежність ви заплатили найдорожчу ціну. Схиляючи голову перед вами, хочу запевнити, що командування Західного територіального управління всебічно буде допомагати вам та вашим сім’ям. Ваші родини назавжди залишаться невід’ємною частиною великої гвардійської родини. Вічна пам'ять героям».

Під час виступу мер міста Львова подякував командуванню Національної гвардії України за пам'ять, яку нацгвардійці увіковічнили на території військової частини у вигляді стели поряд з героєм України генерал-майором Сергієм Кульчицьким: «Наші герої будуть жити доти, доки буде жити пам’ять про них. Ми не знаємо, що чекає нас у майбутньому. Ми живемо в дуже непростий час, в дуже складному світі. Але я знаю одне: коли ти маєш честь, коли ти захищаєш свою рідну землю, тобі завжди буде допомагати Бог».

В пам’ять про батька, донька загиблого волонтера Володимира Боднара Соломія прочитала вірш «Пам’яті батька», написаний її мамою: «Тату… пишу я до тебе І знов слова в пустоту. Тату тебе вже немає… Як тяжко збагнути ту правду важку…».

У виконанні заслуженого артиста України Романа Ковальчука, на честь загиблих героїв, прозвучала пісня «Між двома блокпостами». Вірш про сучасну війну був написаний українським прозаїком, поетом, драматургом, перекладачем, автором українських пісень, заслуженим діячем мистецтв Богданом Стельмахом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів