Населення України зменшилося на понад 10 мільйонів осіб

21:08 22 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Населення України скоротилося на понад 10 млн з початку повномасштабного вторгнення рф, яке спричинило еміграцію, падіння народжуваності та бойові дії.

Про це заявила голова східноєвропейського відділення Фонду ООН у галузі народонаселення Флоренс Бауер на пресконференції в Женеві, повідомляє LIGA.net.

Бауер підкреслила, що скорочення населення спостерігається з початку повномасштабного вторгнення і зумовлене сукупністю факторів.

«Рівень народжуваності різко впав і зараз становить близько однієї дитини на жінку, що є одним з найнижчих показників у світі», — сказала Бауер.

Для підтримки стабільної чисельності населення необхідний рівень народжуваності на рівні 2,1 дитини на жінку.

Ще до повномасштабної війни в Україні був один з найнижчих показників народжуваності в Європі. Чисельність населення також скорочувалася, бо молодь виїжджала в пошуках кращих можливостей, заявила Бауер.

Найбільша частка скорочення населення України припадає на 6,7 млн біженців, які зараз живуть за кордоном, переважно в Європі. Втрати на війні також стали важливим фактором.

«Важко назвати точні цифри, але оцінки коливаються в межах десятків тисяч жертв», — сказала Бауер.

Вона також зазначила, що для точного підрахунку впливу війни на населення України доведеться почекати до її завершення, коли можна буде провести повний перепис населення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів