Нардепка роз'яснила, хто насправді керує ТЦК і СП - загально і безпосередньо

08:48 17 грудня 2023 р.

Фото до новини

Безпосереднє керівництво територіальними центрами комплектування і соціальної підтримки та контроль за їхньою діяльністю здійснюють відповідні оперативні командування, яких є чотири.

Народна депутатка Мар'яна Безугла, продовжуючи в інформаційному просторі свою "безкомпромісну" боротьбу проти Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного і захищаючи в усьому Офіс Президента, опублікувала публічну схему управління ТЦК і СП, пише DailyLviv.com.

"Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) підпорядковуються Командуванню сухопутних військ Збройних Сил України, - пише Мар'яна Безугла. - Командувач сухопутних військ ЗСУ — генерал Сирський.

Генерал Сирський підпорядковується напряму Головнокомандувачу ЗСУ генералу Залужному.

Читайте також: Нове у мобілізації. Ухилянтів хочуть обмежити у правах

Спрямовує генерал Залужний діяльність ТЦК через Генеральний штаб ЗСУ, який очолює генерал Шаптала. Начальник Генерального штабу ЗСУ Шаптала підпорядковується напряму Залужному. 

Міністерство оборони спрямовує діяльність ТЦК СП в частині, що стосується політик (нормативні акти тощо). 

Все управління ТЦК СП — у Залужного. Призначає керівників ТЦК СП особисто Залужний, Сирський не має права. 

ГШ ЗСУ — це як штаб бригади, начальник штабу бригади Шаптала і командир бригади Залужний, а Сирський як командир батальйону". 

Цікаво, що безпосереднє керівництво територіальними центрами комплектування і соціальної підтримки та контроль за їхньою діяльністю здійснюють відповідні оперативні командування, яких є чотири.

І ще одне. Народна депутатка забула про Верховного Головнокомандувача, накази якого зобов'язані виконувати всі підлеглі військові за вертикаллю.

Нагадаємо, що у соціальних мережах набуло розголосу відео про вручення повістки священнику у Львівській області. Разом з працівником ТЦК і СП у дім священнослужителя прийшов чоловік у військовій формі, який поводився брутально, переступаючи межу закону:

Читайте також: Уночі збито 20 ударних дронів і одну керовану авіаційну ракету. «Іскандер-К» промахнувся

Російські терористи втретє за цей тиждень атакували Одещину ударними безпілотниками

Сили небесні. 21 авіаційний удар проти 72-х

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів