Найближчим часом віялових відключень електроенергії не буде, – Міненерговугілля (відео)

14:10 31 грудня 2014 р.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин
Фото: tek.rbc.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив у середу: «Протягом наступного періоду не буде віялових відключень».


Відео: «1+1»

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що в Україні більше не буде віялових відключень. Він заявив сьогодні, 31 грудня, на брифінгу, 

«Протягом наступного періоду не буде віялових відключень. Протягом останніх шести днів їх вже не було по всі Україні. На цей момент було багато зроблено для того, щоб взагалі відмовитися від таких відключень і хочу вас запевнити, що Новий рік українці будуть зустрічати при світлі».

Цю заяву передає в середу кореспондент інформаційної агенції «РБК-Україна», яка також додає: «Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів вжити заходів для припинення віялових відключень».

Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» цитує сьогодні, 31 грудня, міністра розгорнутіше:

«Українська енергосистема найближчим часом буде працювати в збалансованому режимі без віялових відключень. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

«Протягом наступного періоду не буде віялових відключень. Протягом останніх 6 днів їх вже не було», – зазначив Демчишин сьогодні на прес-конференції.

Міністр нагадав, що відключення в грудні почалися через пов'язаного з військовими діями на Донбасі скорочення до мінімуму запасів вугілля і блокування його імпорту Росією, а також недотримання лімітів енергоспоживання на місцях. Також Демчишин пообіцяв, що навіть якщо до відключень доведеться повернутися, вони будуть відбуватися прозоро і з завчасним попередженням споживачів.

Нагадаємо, вчора, 30 грудня, під час прес-конференції прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що пригрозив міністру палива і енергетики Володимиру Демчишину відставкою.

«Я прочитав інформацію на одному з сайтів про призначення в Мінпаливенерго (щодо людини Григоришина. – Ред.). Вчора я офіційно на засіданні уряду дав місяць міністру енергетики на те, щоб або він взяв під контроль галузь і своє міністерство, або я буду змушений пропонувати парламенту прийняти кадрове рішення», – зазначив прем'єр.

Про це повідомляється в середу на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів