Найбільше звернень учасників АТО щодо земельних ділянок подано на Волині, Львівщині й Київщині

12:30 21 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: kiev.klichko.org

Упродовж 2015 року учасники війни на сході України подали 44178 заяв на отримання земельних ділянок.

Найбільше звернень щодо земельних ділянок від учасників війни на сході України – у Волинській, Львівській і Київській областях. Найменше – на Харківщині, Одещині й Запоріжжі.

40-річному Вікторові Кошовському з міста Дубляни на Львівщині надали 0,7 га землі. Він служить у Національній гвардії. 18 лютого травмував у Дебальцевому коліно, три місяці був на лікарняному.

Його ділянка розташована за сім кілометрів від обласного центру. Віктор Кошовський розповів:

«Почекаю, коли можна буде змінити цільове призначення землі, а вже тоді будуватиму хату. Зараз ділянка призначена під дачу.

Грошей на будівництво ще не маю. Треба близько 50 тисяч доларів. Зараз живемо з жінкою і 12-річною донькою у квартирі, що належить моєму брату.

Землю надали одразу, як тільки написав заяву. Оформлення документів обійшлося в тисячу гривень».

«Міська рада надала 40 земельних ділянок, більшість – для бійців АТО, – розповів міський голова Дублян Василь Попович. – Найближчим часом затвердимо новий генплан, введемо ці землі в межі міста як житловий квартал. Але вже зараз там можна будуватися і прописуватися. З комунікаціями проблем не буде, все поряд. Зручний доїзд, рядом – дорога на Львів.

«У травні отримав 6,5 сотки в Ленінському районі міста», – повідомив, своєю чергою, 37-річний полтавець Тарас Синяговський. Він – кулеметник батальйону «Айдар». Торік у червні потрапив у засідку бойовиків біля міста Щастя на Луганщині. 12 днів був у полоні. Тарас Синяговський розповів:

«Проблем з оформленням не було. Весь процес зайняв кілька хвилин. У Ленінській районній раді написав заяву: прошу надати мені ділянку землі за конкретною адресою. Додав копії паспорта, ідентифікаційного коду, військового квитка й довідки про інвалідність. Розподілу чекав близько двох місяців.

Зараз живу в старій мазанці, що дісталася від діда. Думаю її продати. Гроші вкласти в будівництво дому на отриманій ділянці. Та спочатку хочу познайомитися з майбутніми сусідами. Може, погодяться збудувати спільний будинок на кількох господарів. За фахом я інженер-будівельник. Знаю, як це можна зробити».

У селі Кодаки Васильківського району на Київщині надали 30 земельних ділянок для бійців АТО. 23-річний солдат Мирон Кузьменко розповів:

«Хлопці казали, що там по 25 соток. Нас набралося 26 чоловік. Ждемо ще чотирьох, щоб зразу оформлювати. Що робити із землею – не вирішив. Може, будуватимусь. Або буде під город чи міні-ферму. Можна тримати поросят, курей, овець. Посадити імбир або сою.

Я – зі села Ксаверівка Друга. Працюю водієм у сільгосппідприємстві «Дослідне господарство «Саливінківське». Ще до АТО отримав службову квартиру в будинку на чотирьох господарів. Але земельної ділянки поряд немає. У сільраді сказали, що її хтось приватизував».

Про це повідомили сьогодні, 21 липня, в київському часописі «Газета по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів