Найбільше заяв на отримання земельних ділянок подали учасники війни з Волині, Львівщини й Київщини

23:52 13 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: novadoba.com.ua

Як повідомив глава Держгеокадастру Максим Мартинюк, бажання отримати земельну ділянку виявили в Україні близько 30 тисяч військовослужбовців

На сайті «DT.UA» (електронній версії київської газети «Дзеркало тижня. Україна») повідомили сьогодні, 13 квітня:

«За станом на 19 березня, заяви на отримання земельних ділянок подали близько 30 тисяч військовослужбовців. Про це в інтерв'ю «DT.UA» сказав глава Держгеокадастру Максим Мартинюк, призначений на цю посаду в березні 2015 року.

Найбільше заяв подано у Волинській (3443), Львівській (3171), Київській (3066), Миколаївській (2512), Житомирській (2159), Рівненській (1896) областях. Найменше – в Одеській (55), Харківській (56) і Запорізькій (246).

Виділено всього близько 10 тисяч га, і цей процес, обіцяє Мартинюк, буде продовжуватися. Чиновник повідомив також: «Процес виділення земель ветеранам сьогодні відбувається загалом без затримок, я особисто тримаю його на контролі – всі спірні питання, які виникають, ми намагаємося вирішувати без зволікання в оперативному порядку».

За словами Максима Мартинюка, для учасників АТО діє стандартна процедура і нормативи отримання землі, прописані в Земельному кодексі. Але перед усіма начальниками обласних управлінь земельних ресурсів поставлено завдання знайти масиви – це кілька десятків гектар, як правило, – і розподілити їх між учасниками АТО. Мартинюк зазначив, що питання того, як військовослужбовці потім будуть використовувати цю землю, це виключно їхня справа.

«Захочуть – продадуть, захочуть – побудують будинок або займуться фермерством. Це вже їх право, а наш обов'язок – виділити їм цю землю, на яку вони мають право згідно з законом», – сказав чиновник».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів