Найбільше українців повертають з Польщі. Менше - з Угорщини і Румунії

11:37 9 листопада 2023 р.

Фото до новини

126 українців, затриманих під час незаконного перетину кордону, видали Україні країни ЄС.

Про це повідомив УНН заступник голови Державної прикордонної служби України Сергій Сердюк, пише DailyLviv.com.

Найбільше таких порушників кордону видала Україні Польща - 88 осіб (16 у 2022 році і 72 - у 2023 році). На другому місці - Угорщина – 20 (4 - 2022 р. і 16 - 2023 р.), третя - Румунія – 16 (7 - 2022 р. і 9 - 2023 р.). Словаччина видала Україні лише двох громадян України - по 1 у 2022 і 2023 роках.

За угодою між Україною і Європейським Співтовариством, укладеною у 2007 році, визначені взаємні зобов'язання щодо реадмісії власних громадян, осіб без громадянства та громадян третьої країни за прискореною процедурою. 

Ця угода не застосовується лише до території Королівства Данія та її громадян.

Прискорена процедура реадмісії застосовується до громадян договірних держав, громадян третіх держав та осіб без громадянства, затриманих у межах контрольованого прикордонного району запитуючої договірної держави (морські порти та міжнародні аеропорти включно) упродовж 48 годин з моменту незаконного перетинання державного кордону безпосередньо з території запитуваної договірної держави.

Нагадуємо, що реадмісія (від англ. to readmit — приймати назад) — це взаємні зобов'язання держав, які закріплюються у міжнародних угодах, прийняти назад власних громадян, а також громадян третіх країн та осіб без громадянства, які незаконно прибули на територію однієї з договірних сторін, або, прибувши законно, втратили підстави для легального перебування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів