Начальник ОВА пережив замах на своє життя

09:01 13 квітня 2024 р.

Фото до новини

Президент України - понад 10, а начальник військової розвідки - 10 спроб вбити їх.

Про це написало ZN, інформує DailyLviv.com

СБУ запобігла замаху на начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, повідомив  голова Служби безпеки України Василь Малюк під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад.

"Місцевий мешканець Херсона був затриманий 10 квітня. Він організовував разом з ворожими спецслужбами замах на Прокудіна", — заявив Малюк.

За його словами, з глибини 12 км був запущений новий зразок ворожого fpv-дрона. Зрадник безпосередньо на місці здійснював візуальне спостереження і коригував вогонь по автівці Прокудіна.

"Все це вдалося задокументувати. Він затриманий на стадії завершеного замаху. Ворожий дрон, за рахунок наших РЕБів, посаджений своєчасно", — зазначив очільник СБУ.

Читайте такожЗамах на заступника голови Державної податкової служби

Малюк також повідомив, що відомство постійно протидіє проникненню ворога на об'єкти критичної інфраструктури, локації підприємств ОПК.

"З крайніх реалізацій — затриманий агент ФСБ у Дніпрі, який знімав на телефон ТЕС і готував відповідні удари. Разом з колегами з внутрішньої безпеки Нацполіції затримали колишнього міліціонера на Запоріжжі, який дуже тісно працював по об'єктах ОПК. Затримано декількох співробітників "Укрзалізниці" які надавали інформацію ворогу, щодо логістичних переміщень зброї і засобів ураження", —  перелічив посадовець.

Загалом, за його словами, за минулий рік виявлено та задокументовано 47 агентурних мереж. З початку року виявлено 11 зловмисників. Всі вони затримані.

Раніше представник ГУР МО Андрій Юсов розповів, що керівник військової розвідки України Кирило Буданов пережив вже десять замахів на своє життя з 2014 року. Він наголосив, що керівники українських спецслужб, а також президент Володимир Зеленський — головні цілі росіян. 

Президент розповідав про понад 10 замахів на його життя.

Читайте також: Клименко повідомив, скільки трофейної зброї на руках в українців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів