Начальник Генштабу запевнив: «У нас накопичено досить спроможностей, щоб відвернути агресора»

17:20 10 березня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Генерал армії України Віктор Муженко зустрівся з випускниками Національного університету оборони.

Начальник Генерального штабу й Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал армії України Віктор Муженко, наголосив у четвер, 9 березня, під час зустрічі з випускниками оперативно-тактичного і оперативно-стратегічного рівнів Національного університету оборони України імені Івана Черняхівського, які за декілька тижнів завершать навчання і отримають призначення у бойові військові частини і підрозділи, що вони повинні застосувати всі набуті знання та досвід для вдосконалення підготовки військ та підвищення їх спроможності у виконанні завдань із захисту Батьківщини. Начальник Генштабу підкреслив: «Ви вже знаєте місця свої подальшої служи і невдовзі прибудете у війська. Пам’ятайте головне – саме на вас покладається відповідальність за вдосконалення всієї системи підготовки військ та підвищення їх бойових спроможностей. В умовах розвитку Збройних Сил, формування нових підрозділів та їх підготовка до участі у бойових діях в АТО набуває особливого значення».

Віктор Муженко також зазначив: «Події на Світлодарській дузі, поточна ситуація в Авдіївці та зростання напруги на Маріупольському напрямку свідчать, що противник намагається розхитувати ситуацію. Наші підрозділи успішно протистоять противнику, але всі ми, і особливо – органи військового управління, маємо бути готовими до різкого загострення обстановки. У нас накопичено достатньо спроможностей, щоб відвернути агресора від наступальних дій».

Головнокомандувач Збройних Сил України наголосив також: «Ми маємо максимально ефективно використовувати набутий бойовий досвід на рівні керівників всіх рівнів, починаючи від командира відділення. На керівні посади в органах військового управління призначаються в першу чергу офіцери з досвідом бойових дій, і таких у нас чимало. Цей досвід допомагає уникати бойових втрат серед особового складу. Людське життя для нас – головна цінність».

Про це повідомили сьогодні, 10 березня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів