На залізничній станції Підзамче у Львові навчалися протидіяти теракту (відео)

09:35 27 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: підрозділ зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці, на залізничній станції Підзамче відпрацьовували дії при виникненні загрози вчинення терористичного акту.


Відео: підрозділ зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці

«У Львові на залізничній станції Підзамче відпрацьовували дії при виникненні загрози вчинення терористичного акту» – повідомили сьогодні, 27 лютого, «Щоденному Львову», в прес-службі (підрозділі зв’язків з громадськістю) УМВС України на Львівській залізниці, конкретизуючи при цьому:

«Навчання проводилися на території станції Підзамче у місті Львові. Були відпрацьовані дії правоохоронців та усіх екстрених служб в різних нестандартних ситуаціях, а саме –організація та проведення заходів з припинення терористичних проявів на об’єктах транспортної інфраструктури. За легендою до чергової частини ЛВ на станції Львів зателефонував начальник станції Підзамче та повідомив, що в приміщенні пасажирського павільйону виявлено поліетиленовий пакет чорного кольору, в якому знаходиться підозрілий предмет схожий на вибухівку.

До місця надзвичайної події негайно були направлені співробітники транспортної міліції, експерти-вибухотехніки та працівники воєнізованої охорони Львівської залізниці. Окрім цього було задіяно пожежників, медиків та газову службу.

Було вжито заходи щодо оточення місця події, блокування об'єкта, евакуації пасажирів з вокзалу та з прилеглої території, обмеження дорожнього руху в районі скоєння умовного терористичного прояву. Вибухотехнічною службою перевірено усі приміщення станції Підзамче, в результаті чого в даному приміщенні було виявлено чорний поліетиленовий пакет із невеликими фрагменти чорного металу, електричні провідники, паперові предмети циліндричної форми та пусті полімерні пляшки. Експертами за допомогою спеціальних пристроїв псевдовибухівку було ліквідовано.

У ході проведення навчань відпрацьовувався алгоритм дій оперативно-розшукової групи, оточення, блокування, групи евакуації, слідчої групи. Детально аналізувалася правильність і своєчасність дій.

Особливу увагу було приділено питанням взаємодії міліції з цивільними організаціями та установами при виникненні надзвичайних обставин. Керівники змогли не тільки подивитися на дії своїх підлеглих, а й на місці оцінити їх, детально розібравши допущені помилки.

З основними завданнями учасники навчань впоралися, продемонструвавши гідний рівень професійної підготовки та міжвідомчої взаємодії. Подібні навчання необхідні для підвищення готовності правоохоронців для ефективної роботи при виникненні надзвичайних обставин.

Тільки злагоджені дії всіх цих груп можуть ефективно протидіяти проявам терористичних загроз, які, як показала практика, можуть в будь-який момент увійти в наше повсякденне спокійне життя. Досвід останніх подій показав, що об'єкти транспортної інфраструктури найбільш схильні терористичним атакам. Об'єкти транспортного комплексу привертають до себе увагу не тільки терористів і екстремістів, а й осіб, які вчиняють злочини загальнокримінальної спрямованості.

Однак пильність не можна втрачати. Про будь-які підозрілі факти потрібно своєчасно повідомляти в правоохоронні органи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів