На Яворівському полігоні командир роти – вагітна жінка (відео)

20:51 9 березня 2016 р.

Фото до новини

У бригаді Збройних сил США, яка зараз дислокується в Україні та виконує завдання на Яворівському полігоні, є командир роти – вагітна жінка. І вона дуже пишається своїм станом.


Відео: Львівський прес-клуб

 Про це сьогодні, 9 березня, під час дискусії на тему: «Жінка в арміях НАТО», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила командир роти ЗС США, капітан Леслі МакБрайд.

- Вона каже, що бути вагітною – це дуже відповідально, але разом з тим для неї це великий подарунок, - каже американська капітан.
При цьому жінці-військовій вагітність абсолютно не заважає виконувати свої професійні обов’язки.

- У нас є спеціальні декретні відпустки. Також є спеціальна програма для допомоги військовим. І якщо жінка виїжджає за кордон з військовою місією, то є програми, які допомагають їй з нянею або надають інші можливості для жінки та дитини, - каже  капітан Леслі МакБрайд.

За її словами, у Збройних силах ЗС США є навіть спеціальна військова уніформа для вагітних жінок.
- Також для них змінюють розклад дня та фізичні навантаження, щоби зберегти здоров’я дитини і матері, - каже американка.

За словами військової інженера, офіцера, яка відповідає за модернізацію системи тилового забезпечення в рамках операції UNIFIER (Місія з підготовки українських підрозділів інструкторами ЗС Канади), майора Меліси Рамессар, в канадській армії є спеціальна відпустка, яку надають вагітним жінкам. А також – відпустка з догляду за дитиною, яку може брати як чоловік, так і жінка.

- Ми також маємо можливість «підганяти» форму для вагітних жінок, - каже вона.

За словами заступника командира роти з підготовки фахівців тилового забезпечення навчального центру Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного, капітана Ганни Брунарської, в українській армії також є система допологових та післяпологових відпусток та відпустка, яку надають до трьох років для догляду за дитиною.

-  Я – мама двох діток. Миколці 10 років, Катрусі – 5. Я пишалася, що я вагітною проходила службу і не бачила в цьому проблем. Своїм підлеглим я також кажу, що не виникає ніяких проблем у вагітних жінок-військових, - каже вона.

Військові також розповіли, що офіцерові ЗС США заборонено зустрічатися та одружуватися зі солдатом.

Під час дискусії повідомили, що жінка-генерал в арміях НАТО – норма.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів