На вулиці Богдана Хмельницького у Львові зупинили будівництво багатоповерхівки

10:05 7 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ms-bud.com.ua

За інформацією Державної архітектурно-будівельної інспекції України, будівельні роботи зі спорудження житлового будинку з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вулиці БогданаХмельницького, 284а призупинено.

За результатами перевірки, працівники ДАБІ встановили, що проектну документацію, передану замовнику будівництва, розроблено з порушенням вимог містобудівного законодавства. Як зазначає начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, йдеться про відстань між будинками, яка є меншою, ніж повинна бути згідно з містобудівними умовами та обмеженнями.

За словами Гелени Пайонкевич, департамент містобудування ЛМР видав містобудівні умови та обмеження на будівництво цієї десятиповерхівки компанії-забудовнику «Грифон-Плюс». Станом на сьогодні, Державна архітектурно-будівельна інспекція встановила факт здійснення будівництва з порушеннями виданих містобудівних умов та обмежень та з відхиленнями від проекту.

Керівник юридичного управління пояснила: «Мова йде про те, що відстань між сусідніми будинками становить менше, ніж 20 м. Зараз встановлено відстань 5 м, відтак Інспекція видала припис про припинення будівництва. Також є підстави вважати, що при поданні документів на отримання містобудівних умов та обмежень, на топографічній зйомці не вказали декілька будинків, які існують». 

Проектній організації видано припис про усунення порушень вимог законодавства, а також оштрафовано її на 109,6 тисячі грн. Як додала Гелена Пайонкевич, наразі збудовано чотири поверхи багатоповерхівки. Про це повідомили сьогодні, 7 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів