На Великдень в Україну прибудуть до 200 тисяч українців з-за кордону

09:28 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

Напередодні Великодня в Україну може повернутися близько 200 тисяч українців. Про це в ефірі телеканалу «1+1» 31 березня заявив голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко.

Він додав, з 16 березня усіма напрямками в Україну повернулися близько 160 тисяч громадян.

«Сьогодні нами зафіксовано такий собі антирекорд – за добу перетнуло кордон всього-на-всього 10 тисяч громадян. Якщо в літній час, у сезон відпусток таких громадян буває 250-300 тисяч осіб на добу», – зазначив Дейнеко.

За даними МЗС, додав глава ДПСУ, ще близько 17 тисяч громадян заявили про намір повернутися на територію Україну. 

Згідно з рішенням уряду, ті, хто приїжджає з-за кордону, мають проходити обов'язкову обсервацію (це не самоізоляція у власних домівках, а перебування усіх осіб, що повернулися з однієї країни, в одному місці). 30 березня готель «Козацький», який належить Міністерству оборони України, розмістив у себе на 14 днів 100 громадян, які прибули з Балі та Катару.

"Щоденний Львів" повідомляв, що з початку карантинних заходів працівники поліції склали 3120 адмінпротоколів. Також відкрито 33 кримінальні провадження: 19 за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України та 14 - пов’язані з порушенням карантинних заходів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів