На українсько-польському кордоні – повна мобілізація, – полковник

18:12 22 грудня 2019 р.

Фото до новини

На пропускному пункті в Гребенному вантажівки очікують на проходження кордону близько двох діб, тоді як у Дорогуську – 36 годин.

Про це інформує Польське радіо.

Багатогодинні черги на кордоні з Україною зберігатимуться, щонайменше, до Різдва (за Григоріанським календарем). У цьому переконані представники прикордонної служби. В середньому, на пропускному пункті в Гребенному вантажівки очікують на проходження кордону близько двох діб, тоді як у Дорогуську – 36 годин.

 «Ми робимо все можливе, аби прискорити проходження державного кордону, але очікується, що ще протягом декількох днів черги зберігатимуться», - розповідає полковник Томаш Зибінський, заступник коменданта Надбузького відділу прикордонної служби в Холмі:

«Повна мобілізація серед працівників прикордонної служби, митно-податкової служби і, звісно, наших українських партнерів, з котрими ми підтримуємо постійний зв’язок, обмінюємося інформацією. Й виключно це може нам дозволити на ефективне проведення перевірок».

Відразу після Нового року люблінський воєвода Лєх Справка планує об’їзд всіх прикордонних пунктів і обговорення принципів співпраці з місцевим самоврядуванням. Зокрема, мають бути підняті такі питання, як відсутність туалетів на під’їзних шляхах до кордону:

«Оскільки в питанні забезпечення санітарних умов, гадаю, ми ще не досконалі. Натомість, якщо йдеться про співпрацю з українською стороною, то після останньої зустрічі з віце-головою державної адміністрації Львівської області ми домовилися про візит у відповідь».

Під час зустрічі мова піде насамперед про те що можна зробити з українського боку, аби вирішити проблему черг. Більше того, люблінський воєвода попросив польську прикордонну службу надіслати йому висновки щодо того, що можна зробити, аби повторення ситуації, яка склалася, уникнути наступного року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів