На українсько-польському кордоні затримали сумки з коштовностями (відео)

13:19 8 липня 2021 р.

Фото до новини

Львівські митники вилучили дві колекції історично-культурних цінностей на півмільйона гривень

Про це інформує Львівська митниця, пише Dailylviv.

У пункті пропуску «Краківець - Корчова» працівники митниці  спільно зі співробітниками СБУ у Львівській області та прикордонниками виявили та вилучили понад 4,5 тисячі старовинних купюр, медалей, монет, прикрас та годинників, які 36-річний водій мікроавтобуса намагався  провезти з Польщі в Україну.

Громадянин України прямував смугою спрощеного митного контролю, однак працівники митниці запропонували йому пред'явити три господарські сумки, які були в авто. У них виявлено коробки, де містилися цінні речі, деякі з них були датовані 19-20 ст. та вироблені з дорогоцінних металів. Зі слів водія, перевезти через кордон цей товар за винагороду йому запропонував невідомий чоловік.

Усі предмети було вилучено та скеровано на експертизу для визначення їх вартості та цінності. Згідно з висновками спеціалістів, дві колекції належать до культурних та історичних цінностей, а саме: понад 1 340 предметів нумізматики загальною вартістю майже  229 тис. грн та колекція з 2 413 предметів боністики загальною вартістю  більше 261 тис. гривень.

Так, громадянин порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 471 Митного кодексу України.

Історичні та культурні цінності вилучено. Предмети, які не мають достатньої кількості ознак, щоб вважатися культурною чи історичною цінністю, та сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро, а сумарна вага не перевищує 50 кг,  повернуто громадянину.

Відео

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів