На трьох ядерних полігонах у світі побудували нові об'єкти

07:24 26 вересня 2023 р.

Фото до новини

Росія, США і Китай за останні роки побудували нові об'єкти та викопали нові тунелі на полігонах для випробування ядерної зброї.

Про це розповів телеканал CNN з посиланням на ексклюзивні супутникові знімки. Dailylviv.com подає цю інформацію у викладі Дзеркала тижня

Доказів підготовки до ядерних випробувань немає, але інфраструктура трьох ядерних полігонів змінилася порівняно зі знімками до 2018 року.

Полігон Китаю розташований у далекому західному регіоні Сіньцзяну, Росії — на архіпелазі Нова Земля в Північному Льодовитому океані, а США — в пустелі Невада. 

За останні три-п'ять років там з'явилися нові тунелі, дороги та склади, активізувалося переміщення транспортних засобів.

На полігоні в Китаї, за останні два-три роки було прорито новий тунель, збудовано нові дороги та збудовано нове сховище для вибухових речовин.

Розширення ядерного полігону на Новій Землі аналітики спостерегли у лютому 2022 року. Судячи з знімків, у період з 2021 по 2023 рік на архіпелаг прибували кораблі та транспортні контейнери, проривалися тунелі в горах, а взимку розчищалися дороги.

Супутникові знімки, зроблені над ядерним полігоном у Неваді, за даними журналістів, дозволяють говорити, що об'єкт був значно розширений у період з 2018 до 2023 року. 

Представники американського Міненерго та НАСА стверджують, що у Неваді працює лабораторія, де проводяться ядерні експерименти давньої практики, а зброя тестується за допомогою нових технологій без ядерних випробувань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів