На площі Святого Юра у Львові збережуть усі тролейбусні маршрути й більшість дерев

09:05 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

У приміщенні бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» відбулося обговорення з громадою, на якому головний архітектор міста Юліан Чаплінський презентував оновлений проект, за котрим вестимуть роботи з реконструкції площі Святого Юра.

За словами архітектора, історико-містобудівне обґрунтування, необхідне для перенесення дороги біля церкви Святого Юра, погодили в Міністерстві культури України. Як він уже зазначав раніше, автори цього ІМО вважають, що та дорога, яка є зараз, є дисгармонійним елементом, який погано впливає на вигляд церкви. Також Юліан Чаплінський зазначив, що, зважаючи на критику громадськості, викликану первинним проектом реконструкції площі, місто скликало дві містобудівельні ради, у склад яких входили автори генплану міста, транспортники, заслужені архітектори України та лауреати державних премій. Після проведення обговорень, автори проекту дослухались до думки професіоналів і дещо скоректували початкову схему.

Відтак, новий проект відрізняється від первинного вужчою дорогою вздовж будівлі «Львівської Політехніки» – зі 17-метрової чотирисмугової вона перетворюється на дев’ятиметрову двосмугову, заїздом на вулицю Озаркевича, який у початковому проекті був відсутнім, ліквідацією стоянки навпроти музею Новаківського, зміщенням пам’ятника з осі воріт та збереженням усіх тролейбусних маршрутів. Окрім того, за словами архітектора, у первинному варіанті йшлось про зрізку 52 дерев у сквері, а в поточному – про 19, за рахунок звуження дороги.

«Буде досаджено десятки інших дерев і сформовано нову ландшафтну композицію. Площа зелених насаджень повинна збільшитись», – зазначив Юліан Чаплінський. Окрім того, архітектор додав – законних підстав не видавати містобудівних умов та обмежень у міської влади немає, та підкреслив – навіть у силу всіх критичних дебатів, оновлений проект реконструкції площі таки реалізують. Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів