На Пекарській у Львові запрацював центр послуг учасникам війни

13:40 17 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На реконструкцію приміщень Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій витратили в 2016 році один мільйон 491 тисячу 206,62 гривень.

У прес-службі міськради повідомили в понеділок, 17 жовтня, що відсьогодні Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій почав працювати у нових приміщеннях – на вулиці Пекарській, 41, а також запевнили, що впродовж п’яти місяців (з травня 2016 року) до нього звернулися близько трьох тисяч учасників АТО та членів їх сімей, 1148 з яких отримали там одноразову матеріальної допомоги на оздоровлення й відпочинок їх дітей. У прес-службі міськради також стверджують, що інформацію про пільги та соціальні гарантій отримали у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій 924 із них, юридичні консультації – 1492, а психологічні послуги – 1098.

Керівник центру Оксана Рубай розповіла, що «основним у роботі є охоплення соціальною роботою, інформаційними, юридичними, психологічними, соціально-медичними та соціально-економічними послугами». Серед завдань центру – також формування бази даних – збір та обробка інформації щодо потреб учасників АТО; залучення громадськості до проведення роботи з учасниками АТО; комунікація з органами місцевої влади, громадськими та волонтерськими організаціями щодо ефективнішого надання послуг, а також моніторинг вирішення питань учасників АТО та членів їх сімей.

Окрім того, центр спільно із владою, громадськими організаціями і активістами організовує дитячо-розважальні та пізнавальні заходи, тренінги, різноманітні поїздки тощо. Зокрема, за час роботи центру було проведено 20 заходів, в яких взяли участь 1234 львів’ян.

Зокрема – 285 учасників бойових дій, 804 дитини учасників бойових дій, 130 дружин, матерів та вдів учасників бойових дій. Також у заходах взяли участь 15 волонтерів.

За період функціонування центр уклав угоди про партнерство з десятьма організаціями. Зокрема – з юридичними та психологічними центрами, громадськими організаціями та державні установи.

У Центрі – 15 працівників. Зокрема – двоє психологів, стільки ж юрисконсультів, семеро інспекторів та чотири адмінпрацівники. П’ятеро працівників центру були учасниками бойових дій, ще три є дружинами учасників бойових дій. А двоє – волонтерами АТО.

Загалом, на проведення реконструкції нежитлових приміщень для облаштування Центру на вулиці Пекарській, 41 витратили у 2016 році один мільйон 491 тисячу 206,62 гривень.. А адміністративно-господарське управління ЛМР придбало для забезпечення роботи центру меблі та комп’ютерну техніку на суму 198 826,69.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів