На Львівській залізниці розпочався місячник протидії розкраданню деталей колії

23:12 7 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: news.if.ua

Залізничники спільно із поліцією та органами місцевого самоврядування проведуть рейди у пунктах прийому металобрухту.

«На Львівській магістралі розпочався місячник протидії розкраданню елементів верхньої будови колії», – повідомили сьогодні, 7 червня, в прес-службі Львівській залізниці, де також розповіли подробиці:

«Упродовж червня у регіональних філіях ПАТ «Укрзалізниця» триває місячник протидії розкраданню елементів верхньої будови колії. Залізничники Львівської магістралі впродовж цього часу ретельно і прискіпливо перевірятимуть місця проведення колійних робіт, пункти зберігання деталей у підрозділах, а також спільно з поліцією та органами місцевого самоврядування проведуть рейди у пунктах прийому металобрухту, розташованих поблизу залізничних колій.

За інформацією служби колії регіональної філії «Львівська залізниця», кількість випадків розкрадання деталей залізничного полотна значно зросла останніми роками. У 2015 році на дистанціях колії зафіксували 170 крадіжок, загальна сума завданих збитків – понад один мільйон та 705 тисяч гривень.

Протягом 5 місяців поточного, 2016 року, сталося 60 крадіжок. Матеріальні втрати магістралі внаслідок дій зловмисників – 393,6 тисячі гривень.    

Залізничники вкотре наголошують, що крадіжки елементів верхньої будови колії несуть пряму небезпеку для пасажирів та вантажів та можуть призвести до трагічних наслідків. А вартість відновлення викраденого майна та витрати на проведення ремонтних робіт у десятки, а той сотні разів вищі, аніж виручені зловмисниками суми у пунктах прийому металобрухту.

Проблему зростання кількості крадіжок, і, як наслідок, загрози безпеки руху на залізниці, ще у квітні під час виїзного засідання транспортного комітету Верховної Ради України озвучив в.о. начальника регіональної філії «Львівська залізниця» Іван Груник. Залізничники переконані, що суттєве збільшення кількості бажаючись нажитись на деталях залізниці великою мірою пов’язане із ліквідацією транспортної міліції та пропонують на законодавчому рівні заборонити фізичним особам здавати промисловий металобрухт.

Нагадаємо, стрімке збільшення випадків розкрадання майна залізниці, а також неабияка нахабність крадіїв змушують залізничників уже з застосуванням зброї захищати власність магістралі. Нещодавно у Мукачевому стрільці воєнізованої охорони регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» виявили сторонніх осіб, які намагалися винести з підприємства шматки кабелю.

На вимогу стрільців зупинитися для з’ясування обставин невідомі зреагували втечею. Під час переслідування один зі стрільців відповідно до правил попередив зловмисників словами «Стій! Стрілятиму» та здійснив попереджувальний постріл вгору. Завдяки діям стрільців одного з крадіїв вдалося впіймати, інший – утік.

На залізниці і надалі будуть лише посилювати заходи щодо збереження майна магістралі, адже тут насамперед піклуються про дотримання техніки безпеки при організації роботи залізниці, норм охорони праці, безпеку громадян та працівників».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів