На Львівській залізниці капітально ремонтують колію, прокладену 1963 року

17:18 9 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

Після завершення робіт потягам дозволять розвивати швидкість до 60 кілометрів за годину.

Наприкінці лютого завдяки сприятливим погоднім умовам працівники Львівської колійно-машинної станції №125 розпочали капітальний ремонт колії на перегоні Козова–Денисів гілки Ходорів-Тернопіль. Тут відремонтують чотири кілометри колійно-шпального полотна.

Ця ділянка залізниці побудована ще у ХІХ столітті. «Капітальний ремонт тут практично не проводився, рейки лежать ще з 1963 року. Окрім того, у дуже поганому стані і шпальне господарство – понад 50% шпал повністю зношені», – розповів начальник Ходорівської дистанції колії регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» Ярослав Фаб’ян.

У процесі проведення капітального ремонту залізничники знімають стару рейко-шпальну решітку, замінюють усі шпали та скріплення і вкладають оновлене залізничне полотно, а рейки змінюють на безстикову колію. Цією дільницею курсують дві пари приміських поїздів та здійснюються вантажні перевезення.

Зараз швидкість руху поїздів на цій ділянці обмежена до 40 кілометрів за годину, а на особливо складних відрізках – до 25 кілометрів за годину.  Після завершення ремонтних робіт потягам дозволять розвивати тут швидкість до 60 кілометрів за годину.

За інформацією служби колії регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», протягом 2016 року на магістралі запланували оновити 100 кілометрів колії середнім ремонтом, капітально відремонтувати – 36 кілометрів та модернізувати 6 кілометрів колії. Про це повідомили сьогодні, 9 березня, в прес-центрі «Львівської залізниці», де також опублікували світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів