На Львівщину повертаються з Африки миротворці

14:34 18 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Підполковник Володимир Скоростецький повідомив у четвер: «Військові епідеміологі обстежили миротворців – хворих не виявлено!».

«На Львівщині тривають заходи щодо ротації особового складу 18-го окремого вертолітного загону місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго та оперативної групи міністерства оборони України», – повідомив сьогодні, 18 лютого, «Щоденному Львову» підполковник Володимир Скоростецький з Регіонального медіа-центру міністерства оборони України, який також розповів подробиці:

«До кінця лютого особовий склад 18-го окремого вертолітного загону, який упродовж багатьох місяців виконував вавжливі завдання у самому серці Африканського континенту, має передати повноваження наступній зміні і в повному складі повернутися додому. На даний час на Батьківщину вже прибули понад 200 військовослужбовців-вертолітників та наземного персоналу місії. 

Повернення додому з багатомісячного відрядження у тропіках для українських військових обов’язково пов’язане з ґрунтовним медичним обстеженням. Незвичні для організмів європейців збудники тропічних хвороб та інфекцій виявляє спеціалізована бригада військових медиків –  фахівці 28-го Регіонального санітарно-епідеміологічного управління сумісно з фахівцями ВМКЦ Західного регіону.

Начальник 28-го РСЕУ, полковник медичної служби Олесь Чайка, повідомив, що на період ротації українських військових вертолітників створено санітарно-карантинний підрозділ до якого увійшли лікар-епідеміолог, лікар-інфекціоніст та санітарний інструктор-дезінфектор із відповідним майном та засобами для проведення дезінфекції. Військовий медик наголосив: «Ми пам’ятаємо про потенційну небезпеку вірусів, бактерій та мікроорганізмів, які є в тропічних країнах. Та які відсутні у нас. Хочу нагадати, що кожен з військових, перед відправкою у відрядження до Африки проходить обов’язкову вакцинація, яка має виробити в організмі європейця стійкість до непритаманних для нашого регіону захворювань. Утім, щоби уникнути можливих загроз під час повернення додому наших співвітчизників, слід у обов’язковому порядку організовувати режимно-обмежувальні заходів. Це заходи, насамперед, профілактичні».

Зі слів Олеся Чайки, роботу санітарно-карантинний підрозділу організовано у міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького. Коли прибуває черговий «борт» з нашими військовими – проводиться обстеження.  Під час попереднього огляду та опитуванні тих, хто вже прибули, інфекційних хворих на борту літака не виявлено. Військовими лікарями проведено збір інформації щодо епідеміологічної ситуації у місці розташування контингенту та серед цивільного населення.

Після проходження контролю санітарно-карантинного підрозділу та митних процедур військовослужбовці-вертолітники направлені на більш поглиблене обстеження. Полковник медслужби Олесь Чайка зазначив: «Є відповідний наказ міністра оборони України, який регламентує обов’язкове проходження поглибленого медичного обстеження військовослужбовцями, після повернення в Україну з міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки. Відтак, військовослужбовцям проведено бактеріологічне дослідження на холеру та дослідження крові на малярію методом товстої краплі, дослідження на вірусоносійництво вірусних гепатитів та ВІЛ-інфекції та обов’язковий огляд лікарями-спеціалістами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів