На Львівщину повернулася з Донеччини сотня прикордонників, їм на заміну вирушила інша (відео)

19:46 6 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

«Зелені берети» з Мостиського загону виконали свої завдання на сході України без жодних втрат.


Відео: Zaxid.Net TV

Зі зони АТО на Львівщину, в місто Мостиська, повернулися 99 військовослужбовців. Один загін – від червня, а другий трохи менше – два місяці – охороняли кордон на сході країни.

Додому колона із 26 військових машин добиралась майже чотири дні. Чоловіків зустрічало все місто як героїв – зі синьо-жовтими кульками, квітами та прапорами.

Рідні тішилися, адже два загони повернулися цілими і лише злегка ушкодженими. За словами прикордонника Назара, найгірше – бути далеко від дітей, тож намагались зідзвонюватись щодня, запевняють, що голос рідних – найкраща підтримка.

«Вони за нас переживали, молились за нас і нам це допомогло», – розповів Назар.

Чоловіки визнають, що там, у зоні бойових дій, страшно, бояться всі, проте не показують цього. Втім, військовослужбовці запевняють: якщо буде наказ – повернуться назад, і будуть виконувати свої обов’язки.

Усіх військових нагородили символічними подяками. Дехто з них отримає й державні нагороди. Хлопці мають можливість набратись сил і згодом замінити своїх колег, які залишились охороняти кордон на сході країни.

«Буде відпустка планова, відпочинуть і в подальшому приступлять до виконання своїх обов’язків», – зазначив начальник мостиського прикордонного загону Олександр Соловей. Коли ці два загони прикордонників повернуться в гарячу точку – ще не відомо.

Про це повідомив сьогодні, 6 жовтня, інтернет-видання «Zaxid.net». Своєю чергою, телеканалу «ZIK» інформує в понеділок:

На Львівщину з-під Маріуполя повернулася сотня вояків Мостиського прикордонного загону. У зоні АТО бійці перебували майже два місяці. Натомість сьогодні, 6 жовтня, на Донбас вирушили прикордонники Львівського загону.

Хлопці із Мостиського прикордонного загону провели на фронті близько двох місяців. На Сході вони обороняли Донецьк та Маріуполь. Військові розповідають: раді, що повернулися. За ці тижні бойова комендатура Мостиського прикордоного загону не зазнала жодних втрат.

«Я не бачив свою доньку уже кілька місяців. За весь цей час вона дуже виросла. Але ми і їхали на Схід заради того, щоб захищати таких маленьких діток, як наші», – зізнався прикордонник Назар.

Тим часом зі Львова на війну відправилась іще одна сотня «зелених беретів». Їх основне завдання – охорона кордонів зони АТО. Прикордонники Львівського загону вирушають одразу на передову, під Донецьк.

«Вони повністю озброєні, екіпіровані усім необхідним для індивідуального захисту. Тож, у разі необхідності, зможуть вести бойові дії у повному обсязі. Окрім того, ми забезпечили їх теплим одягом», – прокоментував начальник Західного регіонного управління Державної прикордонної служби України Ігор Андрусик.

Львівські прикордонники пильнуватимуть рубежі у зоні АТО майже три місяці. Проте чоловіки вірять, що додому вдасться повернутися швидше.

Про це йдеться у сюжеті журналіста програми новин «Огляд дня» телеканалу «ZIK» Марії Шиманської.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів