На Львівщині знищили 47 вибухонебезпечних предметів

12:30 6 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Фахівці піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знищили 5 березня шість боєприпасів часів Другої світової війни.

П’ять артилерійських снарядів калібру 45 міліметрів та артснаряд калібру 75 міліметрів були виявлені в полі поблизу села Ниви в Буському районі Львівщини.

Водночас, 5 березня о 12:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що під час прогулянки лісом на відстані 100 метрів від житлового будинку на вулиці Галицькій у Винниках виявили предмет, ззовні схожий на боєприпас часів Другої світової війни.

Небезпечна знахідка була ідентифікована рятувальниками як 85- міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Цього ж дня снаряд вилучили й та знищили.

Цього ж дня надійшло ще одне повідомлення, що під час прогулянки лісом на відстані 150 метрів на вулиці Трускавецької в Дрогобичі теж виявили предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд Другої світової війни. Про це повідомили в правоохоронні органи й 2-му спеціальному центру швидкого реагування ДСНС України.

А з початку року на території Львівської області були виявлені в 29 місцях 47 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомили в обласному управлінні ДСНС. Як інформував «ЩЛ», 22 січня на Львівщині натрапили на сучасні танкові снаряди та артилерійські постріли.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів