На Львівщині знову просять керівництво України вирішити сміттєву кризу

15:48 8 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Дрогобич на Львівщині вирішили звернутися до керівництва України по допомогу з вивезенням твердих побутових відходів з міста.

Про це повідомив міський голова Дрогобича Тарас Кучма. Зокрема, він зазначив: «Ситуація з накопиченням сміття у нашому місті та його утилізація – проблема номер один, над вирішенням якої ми працюємо. Мною було скликано екстренне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час засідання ми прийняли рішення звернутися до Президента України, Кабінету міністрів України, Львівської обласної державної адміністрації щодо надання допомоги у вирішенні ситуації з вивозом твердих побутових відходів з міста».

Натомість в агенції Укрінформ розповіли: «Влада Дрогобича звернулася також до Львівської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо проведення виїзного засідання комісії спільно з керівництвом міст Борислава, Самбора, Стрия та Миколаєва, оскільки треба вирішити питання щодо тимчасового, впродовж трьох місяців, вивезення сміття з Дрогобича на полігони вказаних міст. За цей період, як пояснив мер, мають бути оформлені документи щодо виділення додаткової земельної ділянки для складування твердих побутових відходів Дрогобича».

Тарас Кучма підкреслив: «У той час, коли ми шукаємо усі можливі варіанти вирішення проблеми, на вулицях міста один за одним загоряються сміттєві майданчики. Все це знімається на відео і тут же вкидається в мережу Інтернет. Це не що інше як провокації».

Відтак, міський голова Дрогобича закликав «гарячі голови схаменутися», тому що своїми діями вони наближають місто до екологічної катастрофи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів